PKK'dan gençlere büyük hainlik

 Örgüte yeni elemanlar kazandırıldı. Şırnak'taki Kuzu Kırpma Festivali adeta PKK şenliğine dönüştü. Festivali yasaklayan İçişleri Bakanlığı'nın tespitleri dudak uçuklattı: Terör örgütü yandaşlarının katıldığı, dağdaki teröristlerle ailelerinin görüştüğü,

PKK'dan gençlere büyük hainlik

 

Örgüte yeni elemanlar kazandırıldı. Şırnak'taki Kuzu Kırpma Festivali adeta PKK şenliğine dönüştü. Festivali yasaklayan İçişleri Bakanlığı'nın tespitleri dudak uçuklattı: Terör örgütü yandaşlarının katıldığı, dağdaki teröristlerle ailelerinin görüştüğü, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı bir organizasyon.

 

Beytüşşebap'taki Kato Dağı'nın eteklerinde yer alan Laliş Yaylası'nda bugün başlayıp 7 Temmuz'da bitmesi planlanan 8. Kuzu Kırpma Festivali, önceki yıllarda kanunlara aykırı davranıldığı gerekçesiyle yasaklandı. İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararının arkasından PKK çıktı. Festivalin, terör örgütü tarafından dağ kadrosuna adamkazandırma etkinliği olarak kullanıldığı belirlendi.

 

SON 3 YIL MERCEK ALTINA ALINDI

 

İçişleri Bakanlığı'nın 29 Haziran'da Şırnak Valiliği'ne gönderdiği genelgede, 2009-2010 ve 2011 yıllarında yapılan Beytüşşebap Laliş Yaylası Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Şenlikleri etkinliklerinde kanunlara aykırı davranıldığı vurgulandı. Genelgede "Son 3 yıllık uygulamaya bakıldığında, bu şenliklerin 2911 sayılı Kanunun istisnalarından istifade etme hakkını kaybettiği değerlendirilmektedir" denildi. Şırnak Emniyeti ve Jandarma alarma geçerken karar hakkında Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyarbakır, Van, Batman, Siirt, Mardin veHakkâri valilikleri, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Şırnak ve Cizre MİT Bölge Müdürlüğü bilgilendirildi. Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, yasağa rağmen hazırlıkların bitmek üzere olduğunu ve festivali düzenleyeceklerini söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın 5-7 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan festivalle ilgili hazırladığı rapor akıllara durgunluk verdi.

 

BAŞKANIN KIZI DA DAĞDA

 

Berksbir Festivali olarak da bilinen etkinliğin yöresel olmaktan çıkıp çevre il ve ilçelerden bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının katıldığı, dağdaki teröristler ile ailelerinin görüştüğü, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı bir organizasyona dönüştüğüne dikkat çekildi. 2008 yılında düzenlenen festivalin ardından Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel'in kızı Bahar Temel'in, 2009'da Sedat Yacan, Lokman Ataman ve Orhan Bal'ın PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı anlaşıldı. 7 Aralık 2010'da ise Silopi'de jandarmaya teslim olan Herekol Cudi kod adlı Mazlum Sarıca isimli teröristin, ifadesinde 2010 yılındaki festival sırasında kız arkadaşı Beritan Cudi kod adlı Berivan Ormanlı ve 8 kişi ile birlikte örgütün dağ kadrosuna katıldığını söylediği aktarıldı. 2009'da festival alanının yanındaki bir kaya parçası üzerine "PKK" ve "APO" yazılarının yazıldığı, terör örgütünün sözde bayrağının da çizildiği kaydedildi.

 

 35 KiŞiYi ALIP GiTTiLER

 

 Festivalin ikinci gününde teröristlerin aileleriyle buluşmaları bakanlık raporuna şöyle yansıdı: "Saat 22.00 sıralarında bölgede faaliyet gösteren 4 terörist çadırlar bölgesine geldi, kendi aileleriyle buluştu, yanlarında getirdikleri 7 telsizi şarj etti. Teröristlerden biri yüzü kapalı olarak elinde bulunan bir sayfalık notu kalabalığa hitaben okudu. Kürt sorunu ile ilgili devletin gerekli yaklaşım içerisinde bulunmadığı takdirde örgüt tarafından en şiddetli eylemlere başlanacağını söyledi. Konuşma sırasında kalabalık tarafından PKK lehine, devlet aleyhine sloganlar atıldı. Örgüt mensubunun konuşmasının bitimini müteakip terör örgütüne katılmak için çevre ilçelerden gelen yaklaşık 35 kişi aileleriyle vedalaşarak 4 teröristle birlikte Altın Kapı istikametine doğru gitti." Beytüşşebap Belediyesi ile BDP Beytüşşebap ilçe teşkilatının birlikte düzenlediği festival ile ilgili olarak Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

 

 Sözde bayrak altında marş söylediler

 

 Festival sırasında ilçede sivil vatandaşın kalmamasının emniyet güçlerini açık hedef haline getirdiği belirtilerek şu bilgiler aktarıldı: "2010 yılı içerisinde PKK ilçedeki silahlı eylemlerini artırdı. Başarılı olamayan terörist grupların festivali fırsat bilip ilçe merkezine saldırı düzenleyeceğine dair istihbari bilgiler elde edildi. Nitekim festival esnasında ilçe merkezinde görüntüler alındı, İlçe Emniyet Amirliğince döşenen aydınlatma mayını teröristlerce patlatıldı." Geçen yıl 8-11 Temmuz arasında düzenlenen etkinlikle ilgili ise şöyle denildi: "Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel'in açılış konuşması esnasında sık sık PKK lehine sloganlar atıldı. Kato Dağı eteklerine doğru festival yürüyüşü yapılarak Abdullah Öcalan posteri, KCK bayrağı ve terör örgütünü simgeleyin sözde HPG bayrağı altında marşlar söylendi. Şenliklerin yapıldığı alanın üstünde bulunan Tuz Tepesi'ne "HPG", "APO" ve "PKK" yazıldı."

 

KAYMAKAMA TAŞLI SALDIRI

 

İçişleri Bakanlığı’nın raporunda Jandarma'nın 2010’daki festival sırasında yaptığı kimlik ve araç kontrollerine katılımcıların tepki gösterildiği belirtilerek şöyle denildi: "İlçe Belediye Başkanı Yusuf Temel ve BDP ilçe Başkanı Halit Erdem arama noktasına gelerek, yapılan aramaya itiraz etti. Kontrol noktasında bekleyen vatandaşlara Kürtçe ve Türkçe kimsenin kimlik kontrolü yaptırmamasını, tekrar Laliş Yaylası'na dönülerek uygulama kalkıncaya kadar orada kalınacağını söylediler. Bu esnada kimlik kontrolü yaptırıp ilçeye inmek isteyen vatandaşları da tehdit ederek geri çevirdiler. Sorunu çözmek ve vatandaşlarla konuşmak amacıyla Laliş Yaylası'na gelen ilçe kaymakamına 250-300 kişilik bir grup tarafından taşlı saldırıda bulunuldu. Kaymakamın koruması Özgür Sağlam başından yaralanırken, makam aracının arka ve yan camları kırıldı, kaportası hasar gördü."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler