PKK yükümlülüklerini yerine getirmedi!

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Çözüm Süreci'nin ruhuyla bağdaşmayacak girişimlerde bulunuluyor. Burada, HDP'nin çok ağır bir sorumluğu vardır. Tarih bunu net bir şekilde ortaya koyacaktır" dedi.Hakyem

PKK yükümlülüklerini yerine getirmedi!

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Çözüm Süreci'nin ruhuyla bağdaşmayacak girişimlerde bulunuluyor. Burada, HDP'nin çok ağır bir sorumluğu vardır. Tarih bunu net bir şekilde ortaya koyacaktır" dedi.

Hakyemez, Çözüm Süreci'nin amacının sorunun siyasi alanda, siyaset yoluyla konuşulması ve çözülmesi olduğunu ancak tekrar terör eylemlerine dönülmesinin sürecin kabul edilmediği anlamına geldiğini belirtti.

"Hükümet, bugüne kadar PKK'nın ve HDP'nin bölgedeki pozisyonunu biliyordu. Ona rağmen Çözüm Süreci'nde, terörü sonlandırmak noktasında, aslında kendisi için riskli olsa da siyasi açıdan çok önemli şeyler yaptı" ifadelerini kullanan Hakyemez, Çözüm Süreci'nin gereklerini yerine getirmeyen tarafın PKK olduğunu savundu.

Hakyemez, "Diğer taraf hiçbir zaman samimi bir gayret göstermedi. Hep oyalama şeklinde konuşmalar, tırnak içinde 'barış' söylemleri oldu. Sürecin olumlu ilerlemesi açısından net bir adım atmadılar. Gelinen noktada güvenlik güçlerine saldırılar, araçların yakılması, süreci son derece olumsuz etkileyen eylemler. Çözüm Süreci'nin ruhuyla bağdaşmayacak girişimlerde bulunuluyor. Burada HDP'nin çok ağır bir sorumluğu vardır. Tarih, bunu net bir şekilde ortaya koyacaktır" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan gelişmelerin terör örgütünü daha farklı girişimlere itmiş olabileceğini iddia eden Hakyemez, Çözüm Süreci'nin devamı ve terörün sonlandırılması için silahlı unsurların ülke dışına çıkarılması gerektiğini vurguladı.

YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEYEN ONLAR OLMUŞTUR!

Prof. Dr. Hakyemez, Çözüm Süreci ile sorunun silahlar yoluyla değil, siyaset yoluyla çözülmesinin amaçlandığını belirtti.

"Kamu düzeninin bozulması yönünde bir duruma geçildiğinde artık devlet gerekli tüm tedbirleri alacaktır" diyen Hakyemez, "Buradaki sorumluluk önemli ölçüde PKK'ya ve onun yanındaki aktörlere aittir. Bu süreçte yükümlülüklerini yerine getirmeyen onlar olmuştur" şeklinde konuştu.

Hakyemez, "Çözüm Süreci'nin geleceği bundan sonra karşı tarafın atacağı adımlara bağlıdır. Karşı taraf samimi bir şekilde Çözüm Süreci'nin ruhuna uygun hareket ederek, süreci devam ettirebilir. Kamu düzenini bozucu tehditler olduğu sürece Çözüm Süreci'nin işlemesi söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem