PKK yönetiminde sürpriz değişiklik

PKK'nın tepe kadrosunda değişiklik oldu. Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine Cemil Bayık geldi. PKK'nın zirvesini değiştiren genel kurul sonrası eş başkanlık sistemine geçildi. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı görevinden düşürülen

PKK yönetiminde sürpriz değişiklik
PKK'nın tepe kadrosunda değişiklik oldu. Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine Cemil Bayık geldi. PKK'nın zirvesini değiştiren genel kurul sonrası eş başkanlık sistemine geçildi. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı görevinden düşürülen Murat Karayılan HPG'nin başında getirildi. KONGRA GEL Eşbaşkanlığı'na ise Hacer Zagros ile Remzi Kartal seçildi.
 
PKK'NIN YAŞAYAN 5 KURUCUSUNDAN BİRİ
 
162 delegenin katıldığı kongrede, KCK Genel Başkanlık Konseyi organı oluşturuldu. Yürütme Konseyi Eş Başkanlığına de Cemil Bayık ile Bese Hozat getirildi. Karayılan'ın yerine gelen "Cuma" kod adlı Cemil Bayık, PKK'nın yaşayan 5 kurucusundan biri. 
 
"MÜCADELEYE HAZIRLIKLI OLUNMALI"
 
Kongre sonucu açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi: "Kürt halkı küresel kapitalizme karşı küresel demokrasinin öncü gücüdür. Özellikle Suriye'de Kürt halkının izlediği bu çizginin doğruluğu ve başarısı gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Suriye'deki Kürdistan devrimi, Suriye ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesinde örnek olacaktır. Öcalan'ın deklarasyonunu PKK ve halk sahiplenmiştir. AKP'ye rağmen sonuna kadar geliştirilecektir. Ancak AKP hükümetinin savaş hazırlıklarına ve her türlü ihtimale karşı da her türlü mücadeleye hazırlıklı olunmalıdır."
 
9. Genel Kurul'da tüm bunların sürece ilişkin kuşkuları artırdığı ileri sürüldü ve bundan sonraki adımların paralel ve karşılıklı olmadığı taktirde sürecin tıkanabileceği, bunun tek sorumlusunun da AK Parti olacağı öne sürüldü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler