PKK yalanladı TAK kabul etti

PKK'nın reddettiği Ankara Kızılay'da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıları örgütle bağlantısı olduğu bilinen TAK üstlendi.PKK'nın hakkında 'örgütle bağlantısı yok' iddiasında bulunduğu TAK, daha önce de Taksim Meydanı'ndaki

PKK yalanladı TAK kabul etti

PKK'nın reddettiği Ankara Kızılay'da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıları örgütle bağlantısı olduğu bilinen TAK üstlendi.

PKK'nın hakkında 'örgütle bağlantısı yok' iddiasında bulunduğu TAK, daha önce de Taksim Meydanı'ndaki saldırıları da düzenlemişti.

TEHDİT ETTİLER
Terör grubu TAK, saldırıyı üstlenirken, Ankara saldırısının "bir başlangıç" olduğu tehdidinde de bulundu.

TAK tehditlerini "Daha önce uyardığımız gibi artık örgüt olarak hiçbir hassasiyetimiz kalmamıştır. Her yer eylem sahası, her yer hedeftir" diye sürdürdü.

Örgüt 3 kişinin ölümüne 34 kişinin de yaralanmasına neden olan hain saldırıyla ilgili sorumluluğuda AK Parti hükümetine yıkmaya çalıştı.

"AKP hükümetinin imha ve savaşla cevap vermesi bizi geri dönüşü olmayan bir yola sokmuştur."

ESKİŞEHİR VE ANTALYA'DAKİ PATLAMALARI DA ÜSTLENDİLER
"Daha önce Eskişehir yolunda ve Antalya'daki patlamalar birer uyarıydı" diyen TAK, "Bundan sonra gelişecek olan savaşın ve insan kayıplarının tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bundan sonra kimse bizden, hassas yaklaşmamızı beklemesin savaş kararını alan AKP hükümetidir ve bunun Türkiye'de yaratacağı etkiye ve sonuçlarına katlanır" iddiasında bulundu.

TAK NEDİR?
TAK, 1999 yılında Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından ortaya çıkmıştı. Örgüt eski PKK'lılar ve büyük şehirlerde yaşayan Kürt gençlerinden çoğunlukla oluşuyor. TAK ve PKK'nın iddiasına göre iki grubun birbirleriyle bağlantısı yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem