PKK Tunceli'de 4 yere saldırdı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine 4 ayrı noktadan sızan PKK’lılar, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik şubesi, kamu kurum ve kuruluşlarını uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tuttu.Ölen ya da yaralanın olmadığı saldırı sonrası bölg

PKK Tunceli'de 4 yere saldırdı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine 4 ayrı noktadan sızan PKK’lılar, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik şubesi, kamu kurum ve kuruluşlarını uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tuttu.

Ölen ya da yaralanın olmadığı saldırı sonrası bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Tunceli’ye 130 kilometre mesafede bulunan Çemişgezek ilçesine bugün akşam saat 21.20 sıralarında 4 ayrı noktadan sızan ve sayıları konusunda bilgi alınamayan PKK’lılar, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı, askerlik şubesi ile kamu kurum ve kuruluş binalarını uzun namlulu silahlar ve rokatatarlarla yaylım ateşine tuttu.

VALİ TAŞKESEN: ÖLÜ YARALI YOK, KAÇAN PKK'LILARI KOBRALAR BOMBALIYOR
PKK'lı teröristlerin farklı noktalardan Çemişgezek'te İlçe Emniyet Amirliği, Jandarma Komutanlığı ve kamu binlarına düzenlediği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Teröristlerin attığı roketatarın da emniyet binasına isabet etmediği belirtildi.

Çemizgezek'e yakın olan Aliboğazı Mevkii'nden gelen PKK'lıların saldırısına güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın yaklaşık 40 dakika sürdüğü ve atılan mermiler ve bombalar sonucu bazı çalılık ve otluk alanlarda yangınlar çıktığı kaldedildi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, güvenlik birimlerinin il genelinde terörist saldırılara karşı her türlü tedbiri aldığını ve bu tür saldırılara hazırlıklı olduğunu söyledi. Taşkesen, şunları söyledi:

"Bütün ilçelerimize polis özel hareket timlerimizi takviye olarak çok önceden göndermiştik. Her türlü saldırı olasılığına karşı gerek polisimiz gerekse jandarma en üst düzeyde alarm durumunda güvenlik tedbiri almıştı. Bu akşam da Çemişgezek ilçe merkezindeki emniyet amirliği ve polis lojmanlarına yapılan silahlı saldırı sonucu herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Önceden aldığımız tedbirler sayesinde saldırı girişimi sonuçsuz kalmıştır.

Yaşanan çatışma sonrası sayıları tespit edilemeyen PKK'lı gruplar Aliboğazı Bölgesine doğru kaçmış ancak Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nda havalanan 2 Kobra helikopteri PKK'lıların kaçış güzergahlarını ilk anda yoğun bombardıman altına almış, ardından havalanan Sikorsky helikopterlerle PKK'lıların kaçtığı bölgelere çok sayıda jandarma özel hareket timi indirdi ve bölgede hava destekli operasyon başlatılmıştır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem