PKK teröristlerin sicilini tutmuş

PKK'nın eylem için Diyarbakır'a gönderdiği Xebat Rodi kod isimli Mekin Kar için tuttuğu sicilde onunla ilgili her türlü bilgi yer alıyor.Türkçe yazılan sicil fişinde teröristin geçmişinden ailesine, baba mesleğinden eğitim düzeyine kadar her türlü bilgi m

PKK teröristlerin sicilini tutmuş

PKK'nın eylem için Diyarbakır'a gönderdiği Xebat Rodi kod isimli Mekin Kar için tuttuğu sicilde onunla ilgili her türlü bilgi yer alıyor.

Türkçe yazılan sicil fişinde teröristin geçmişinden ailesine, baba mesleğinden eğitim düzeyine kadar her türlü bilgi mevcut. Kar'ın 6 kez gözaltına alındığı, 3 yıl cezaevinde kaldığı, abisi ve dayısının oğlunun terör örgütü saflarında iken öldürüldüğü belirtiliyor. Kar'ın, 2004 yılında örgütün gençlik yapılanmasında çalıştığı, milislik faaliyetlerinde bulunduğu, ailesinin de yurtsever (PKK yanlısı) olduğu notu yer alıyor. Teröristin dil olarak Türkçe ve Kürtçe bildiği fişte yer alıyor.

Bu arada, son zamanlarda ciddi kayıplar veren terör örgütü, halkı sokağa döküp güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmek için büyük gayret sarf ediyor. Bunun son örneği eylem yapmak amacıyla şehre gelen 2 terör örgütü mensubunun öldürüldüğü Diyarbakır'da yaşandı. Örgütün dağ kadrosundan kente gönderilen iki militan, düzenlenen operasyonla kaldıkları evde öldürüldü.

Valilikten, emniyetten bu yönde açıklamalar yapıldı. Ancak Roj TV ve ANF başta olmak üzere örgütün kontrolündeki medya organları, polisin 2 öğrenciyi infaz ettiğini iddia ederek saatlerce bu minvalde yayın yaptı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de "Öldürülenler öğrenci." dedi. Bunun üzerine şehir karıştı. Bir çok sokak ve caddede gösteriler yapıldı.

Diyarbakır Valiliği'nin öldürülenlerin örgüt kamplarında çektirdikleri fotoğrafları yayınlamasına rağmen, BDP'lilerin de öncülük ettiği bir grup, iki PKK'lının etkisiz hale getirildiği Huzurevleri Mahallesi'ndeki binaya yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine çıkan olaylarda, göstericiler polise ve basın mensuplarına çok sayıda molotof, ses bombası ve havai fişek attı.

Hızını alamayan bazı kişiler, apartmanlardan polisin üzerine televizyon bile fırlattı. Bu olaylara yol açanlar, bir gün sonra öldürülen 2 kişinin terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG'li olduğunu açıkladı. 'Öğrenci' deyip ortalığı karıştıranlar, hiçbir şey olamamış gibi yine bir köşeye çekildi. Olan, gözaltına alınan 50 kişiye oldu. Bunlar eylemlerinden dolayı en az 6 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROVOKE ETMEK İSTEDİĞİ OLAYIN ASLI
Terör örgütü ve yandaşlarının provokasyona çevirmek istediği olayın aslı ise şöyle: "Terör örgütü, eylem yapmaları için iki militanını Diyarbakır'a gönderdi. Metin Kar ile Agit Altan isimli iki terörist, duyarlı vatandaşların '155 Hattı'na yaptığı ihbar üzerine güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Caddesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katında kalan teröristlerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Ancak teröristler polise ateşle karşılık verdi.

Çıkan çatışmada polise 2 el bombası atan teröristler, yakalanacaklarını anlayınca kaldıkları apartmanın üçüncü katından atlayarak kaçmak istedi. Bu sırada çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiler. Ölen teröristlerin kaldığı evde 2 uzun namlulu silah, 2 el bombası ve bir tabanca ele geçirildi. İki örgüt mensubunun, Diyarbakır'ın Suriçi ilçesi Turistik Caddesi'nde 22 Eylül 2011 tarihinde bir iş yerinin önünde çay içerken uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Mehmet Çakır ile Erman Tosun'un katili olduğu ortaya çıktı.

Teröristlerden 'Xebat Rodi' kod adlı Mekin Kar'ın örgüte 2011 yılında, 'Navdar Dürdane' kod adlı Agit Altan'ın da 2009 yılında katıldığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem