PKK telsizlerinde büyük panik

Seri operasyonlarla kışı mağara sığınaklarda geçirmelerine izin verilmeyen PKK’lıların ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladığı bildirildi. Telsizden salgın hastalıklara karşı tıbbi destek talepleri yapılıyor. PKK’lıların birbirleriyle yaptıkları telsiz

PKK telsizlerinde büyük panik

Seri operasyonlarla kışı mağara sığınaklarda geçirmelerine izin verilmeyen PKK’lıların ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladığı bildirildi. Telsizden salgın hastalıklara karşı tıbbi destek talepleri yapılıyor.

 

PKK’lıların birbirleriyle yaptıkları telsiz konuşmalarında, örgüt mensupları arasında salgın hastalık paniği yaşandığı anlaşıldı. PKK’lıların sığındıkları mağaraların art arda yapılan operasyonlarla deşifre olması ve bütün kış dışarıda kalan örgüt mensuplarının ciddi boyutlara varan hastalıklara yakalandığı ve salgın hastalık başladığı ortaya çıktı. PKK’nın bölge sorumlularının, ‘Roj’ kodlu Kandil komuta merkezine telsizle yaptığı acil yardım çağrılarına, PKK’nin üst düzey sorumlularının “Bir daha hastalık ile ilgili bir şey duymak istemiyoruz” sert çıktıkları bilgisi alındı. PKK komutanları örgüt mensuplarında baş gösteren salgın hastalığın bilinmemesini istedi.

 

Erzurum eyalet sorumlusunun kullandığı ‘Azad’ kodlu telsizden, Kandil’deki ‘Roj’ kodlu telsizle yapılan görüşmede, örgüt mensuplarının ciddi boyutta hastalandığını ve bu hastalığın herkese yayıldığını acil yardım beklediklerini bildirdi. Kandil’in ‘Roj’ kodlu telsiz frekansından geçen konuşmanın sonraki günü yapılan çağrıda tüm bölge sorumlularının hastalık ile ilgili telsizden konuşma yapmaması talimatı verilerek “Bir daha hastalık ile ilgili bir şey duymak istemiyoruz” dendi. Ağır hastalık karşısında kendi başlarına bırakılan örgüt mensuplarından bazılarının Kadil’in talimatına dağmen şehir merkezlerine gelerek tedavi olmaya çalıştığı, bazılarının da örgütten kaçtığı öğrenildi.

 

Kadın teröristler zor durumda

 

Güvenlik güçlerinin Cudi Dağı’nda gerçekleştirdiği son operasyonda, PKK’lıların gizlendiği küçük mağaralarda yaptıkları aramalarda sıhhi malzeme ele geçirilmişti. Teslim olan bazı PKK’lıların hasta olduğu ortaya çıkmış, verdikleri ifadelerde pek çok örgüt mensubunda kendileri gibi hasta olduğunu, salgın hastalığın baş gösterdiğini, örgütün üst düzey sorumlularının da bunu sakladığını söylemişti. Milisler aracılığıyla şehirlerden sıhhi malzeme getirilmeye çalıştıklarını belirten PKK’lı bunun yeterli gelmediğini ciddi ve acil tedaviye ihtiyaç olduğunu söylemişti.

 

Kadın PKK’lıların salgın hastalığa dayanıksız olduğu şeklinde ifade veren PKK’lılar, kadın yapılanması YJA-STAR’ın başındaki isim olan Koma Bejan kodlu Zozan Çevlik’in, kadın PKK’lıların bölgeden acil olarak çekilmesi için ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin ve ‘Abbas’ kod adlı Duran Kalkan’la birçok kez görüştüğünü ama sonuç alamadığını kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem