PKK sorumlusu ölü ele geçirildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde arazi arama taraması yapan jandarma ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada 'Rojak' kod adlı örgütün sözde Pazarcık bölge sorumlusu ölü ele geçirilirken, bölgede yaklaşık 100 kilo patlayıcı madde

PKK sorumlusu ölü ele geçirildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde arazi arama taraması yapan jandarma ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada 'Rojak' kod adlı örgütün sözde Pazarcık bölge sorumlusu ölü ele geçirilirken, bölgede yaklaşık 100 kilo patlayıcı madde bulundu.

Pazarcık İlçesi'nin İğdeli Mevkii'nde arazi arama taraması yapan jandarma timine PKK'lı teröristler dün saat 21.30 sıralarında ateş açtı. Jandarmanın anında karşılık vermesi üzerine ormanlık alanda çalışma çıktı. Takviye kuvvetlerin de bölgeye sevk edilmesi üzerine çatışma saat 23.00'e kadar devam etti. Çatışmada 1 terörist öldürülürken PKK'lı teröristler ormanlık alana girip kaçtı. Öldürülen teröristin PKK'nın 'Rojak' kod adlı Pazarcık bölge sorumlusu olduğu anlaşıldı, üzerinden 1 Kalaşnikof, 1 el bombası ve çok sayıda mermi çıktı. Teröristlerin bulunduğu bölgede yaklaşık 100 kilo ağırlığında patlayıcı madde, yaşam malzemeleri ve ilaç bulundu. Jandarma kaçan PKK'lıları yakalamak için bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Çatışmada ölü ele geçirilen 'Rojak' kod adlı teröristin yönetimindeki PKK'lıların, 13 Eylül'de Pazarcık İlçesi'nin Bağdın Mahallesi Gölbaşı karayolu üzerinde polis memuru 25 yaşındaki Yavuz Bayal'ın şehit edilmesi, meslektaşı 27 yaşındaki Hacı Kalkan'ın da ağır yaralanmasıyla ilgili saldırıyı gerçekleştiren grup olup olmadığı araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler