PKK sorumlusu çatışmada öldü

Bingöl'ün merkeze bağlı Ilıcalar Beldesi kırsal kesiminde kış üstlenmesi için gelen bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 9 terörist ölü ele geçirildi.Çatışmada 2 terörist yaralı yakalandı, 1 terörist de teslim oldu. Öldürülen PKK

PKK sorumlusu çatışmada öldü

Bingöl'ün merkeze bağlı Ilıcalar Beldesi kırsal kesiminde kış üstlenmesi için gelen bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 9 terörist ölü ele geçirildi.

Çatışmada 2 terörist yaralı yakalandı, 1 terörist de teslim oldu. Öldürülen PKK'lılar arasında örgütün sözde Erzurum sorumlusu 'Peri' ve 'Mahir' kod adlı Haşim Kaya'nın da bulunduğu ileri sürüldü.

Kaya'nın Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 6 askerin şehit olduğu saldırının emrini verdiği kaydedildi.

Bingöl'de güvenlik güçleri yaptıkları istihbaratta, kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar Beldesi'nin kırsal kesiminde bir grup PKK'lının bir mağaraya kış üstlenmesine geldiğini belirledi.

Kös ve Karev Bölgesi arasındaki Korik Mevkii'ndeki bir mağaraya giren PKK'lılar güvenlik güçleri tarafından takibe alındı. Teröristler, bu sabaha karşı mağaradan çıkıp, Yenibaşlar Köyü yakınlarındaki bir evin ahırına geldi.

Güvenlik güçleri takibe aldığı teröristlere saat 04.00 sıralarında operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri 'teslim ol' çağrısında bulundu. Bu sırada iddiaya göre, örgütün sözde Erzurum sorumlusu 'Peri' ve Mahir' kod adlarını kullanan Haşim Kaya, yanındaki teröristlerin teslim olmamasını isteyip, güvenlik güçlerine ateşle karşılık verdi.

Bunun üzerine çıkan çatışmada aralarına örgütün Erzurum sorumlusu Haşim Kaya'nın da bulunduğu 9 PKK'lı ölü, 2'si yaralı biri teslim olarak ele geçirildi. Yaralı PKK'lılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilip, tedavi altına alınırken, birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ÜZERLERİNDEN C-4 PATLAYICI ÇIKTI
Bingöl Valiliği, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"09.02.2012 günü saat 04.00 sıralarında alınan bir istihbari bilgiyi değerlendiren güvenlik güçleri tarafından ilimiz merkez Ilıcalar Beldesi'nde bir eve yapılan operasyon sonucunda, 3 örgüt mensubunun sağ, 9 örgüt mensubunun da ölü olarak ele geçirildiği anlaşılmıştır.

Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 silah ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir büyük ve bir küçük telsiz ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir"

SARIYAYLA KARAKOLU'NA SALDIRI EMRİNİ VERDİ
Operasyonda öldürüldüğü ileri sürülen örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu 'Peri' ve 'Mahir' kod Haşim Kaya'nın 1 Mayıs 2010 günü, 6 askerin şehit olduğu Tunceli'nin Nazimiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan saldırının emrini verdiği belirtildi. Kaya'nın saldırı planlarını da yaparak, kendisine bağlı teröristlerle saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem