PKK sığınağı imha edildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçleri tarafından Genç İlçesi' ne bağlı Bulgurluk ile Dikpınar Köyü'nün kırsal alanında düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait arazide gizlenmiş halde 3 sığınak ve 6 depo tespit

PKK sığınağı imha edildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçleri tarafından Genç İlçesi' ne bağlı Bulgurluk ile Dikpınar Köyü'nün kırsal alanında düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait arazide gizlenmiş halde 3 sığınak ve 6 depo tespit edildi.

Yapılan incelemede, depo ve sığınakların girişinde tespit edilmesi halinde güvenlik güçlerine zaiyat vermek amacıyla tuzaklanmış, üzerinde özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulundu. Depo ve sığınaklarda, 20-25 kilo patlayıcı ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık 45 kilo amonyum nitrat ve patlayıcının etkisini artırmak maksadıyla kullanılan 1 kilo çivi, 1 elektrikli fünye, 2 el bombası ile 250 kilo çeşitli yiyecek malzemesi, çok miktarda giyecek, ilaç, mutfak ve yaşam malzemesi bulundu.

Genç Cumhuriyet Başsavcılığın'ın talimatıyla el yapımı patlayıcı madde düzeneği ve 2 adet el bombası muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler, depo ve sığınaklar imha edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler