PKK saldırısı dosyası Ankara'da!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs’ta düzenlediği Kastamonu mitinginden sonra Ilgaz Dağı eteklerinde Başbakanlık ve AK Parti konvoyuna bombalı ve uzun namlulu sılahlarla yapılan saldırı sonucu 1 polisin şehit, 1 polisin de hafif yaralandığı olayla i

PKK saldırısı dosyası Ankara'da!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs’ta düzenlediği Kastamonu mitinginden sonra Ilgaz Dağı eteklerinde Başbakanlık ve AK Parti konvoyuna bombalı ve uzun namlulu sılahlarla yapılan saldırı sonucu 1 polisin şehit, 1 polisin de hafif yaralandığı olayla ilgili Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan dosya, fezleke ile birlikte Ankara’da bulunan Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği’ne gönderildi.

PKK'lı 5 kişilik terörist grubu tarafından konvoya yapılan saldırıda, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Recep Şahin şehit olurken, aynı şubede görevli meslektaşı Metin Kuş yaralı olarak kurtuldu. Saldırı ardından Ilgaz Dağı başta olmak üzere teröristlerin bulunabileceği her alanda operasyonların sürdüren jandarma ve polis timleri, 28 Mayıs’ta 1 teröristi ölü ele geçirdi. Ardından bir teröristin teslim olmasıyla devam eden operasyonlar aralıksız sürerken, saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma büyük oranda tamamlandı.

Üerör saldırısı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen tüm kanıt, ifade ve tutanaklardan oluşan 5 klasörlük dosya, geçen günlerde Ankara'ya gönderildi. Kastamonu Adliyesi'nde terör suçlarına bakan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan fezleke, dosya ile birlikte Türk Ceza Kanunu'nun 250'nci maddesinin 'b' fıkrasını kapsayan örgütlü suçlara bakan Ankara’daki Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gönderildiği belirtildi.

Olay yeri inceleme tutanakları ve raporları başta olmak üzere ölü ele geçirilen teröristin otopsi raporu, görgü tanıklarının ve teslim olan teröristin ifadesi, olay yerinde çekilen fotoğraf ve görüntülerin yer aldığı dosya Ankara’ya gönderildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem