PKK operasyonu: 14 gözaltı var!

Kocaeli şehir merkezinde terör örgütü PKK adına propaganda yaptığı belirtilen gruba operasyon düzenledi.Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri şehir merkezinde bir grubun PKK terör örgütü adına propaganda yaptığı ve örgüt adına üye bul

PKK operasyonu: 14 gözaltı var!

Kocaeli şehir merkezinde terör örgütü PKK adına propaganda yaptığı belirtilen gruba operasyon düzenledi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri şehir merkezinde bir grubun PKK terör örgütü adına propaganda yaptığı ve örgüt adına üye bulduğu iddiası üzerine yapılan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında pazartesi günü şehir merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı olarak baskınlar düzenledi. Daha önceden belirlenen 14 eve baskın düzenleyen ekipler Gurbet A., Serdar A., Cabbar A., R.A., R.A., M.Ö., A.S., F.Ş., G.Ş., G.Ş., M.A., M.N.S., S.T. ve T.A. isimli kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel dokümanla 3 gram esrar maddesi bulundu.

Zanlılar ifadeleri alınmak üzere terörle mücadele şubesine götürüldü. İfadelerin alınmasının ardından zanlılar 'PKK terör örgütü adına propaganda yapmak, terör örgütüne üye olmak ve örgütsal döküman bulundurmak' nedeniyle adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Gurbet A., Serdar A., Cabbar A., R.A., R.A., M.Ö. ve A.S. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken, diğer zanlılar ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen sanıklardan sadece Gurbet A., Serdar A. ve Cabbar A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bunun üzerine gençlerin yakınları, adliye toplanarak sloganlar eşliğinde DTP önüne kadar yürüdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem