PKK, Nusaybin'de Karakola Saldırdı

Bölücü terör örgütü mensupları, Mardin/Nusaybin-TRT Gürün Geçişi Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığına, dün gece 21.10'da uzun namlulu silahlar ile 6-7 atım taciz ateşi açtı.ANINDA KARŞILIK VERİLDİTSK'dan yapılan açıklamaya göre karakolun kuzeydoğusunda b

PKK, Nusaybin'de Karakola Saldırdı

Bölücü terör örgütü mensupları, Mardin/Nusaybin-TRT Gürün Geçişi Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığına, dün gece 21.10'da uzun namlulu silahlar ile 6-7 atım taciz ateşi açtı.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamaya göre karakolun kuzeydoğusunda bulunan Ambar Tepe Mevkiinden açılan bu ateşe karakol personeli tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine teröristler bölgeden uzaklaştı.

1 PKK'LI TESLİM OLDU

TSK ayrıca dün öğle saatlerinde bir terör örgütü mensubunun 34'üncü Hudut Tugayı, 5'inci Hudut Taburu, 3'üncü Hudut Bölük Komutanlığı Soğuk Tepe Üs bölgesine, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu da açıkladı.

ŞIRNAK'TA 3 ADET MAYIN BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Uludere ilçesi Eski Taşdelen köyü Kulaçlı Mahallesi mevkiinde çalılar arasında 3 adet A/T mayını bulunduğunu bildirdi. Ayrıca, Iğdır’ın Aralık ilçesi Yenidoğan köyünde de bir adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı bulunduğu açıklandı.

Genelkurmay’dan, yurtiçi olaylarla ilgili yapılan açıklamada, Şırnak’ın Uludere ilçesi Eski Taşdelen köyü Kulaçlı Mahallesi mevkiinde 29 Kasım 2013 günü saat 15.50 sıralarında çalıların arasına gizlenmiş 3 adet A/T mayını bulunduğu belirtilerek, yapılan incelemede söz konusu mayınların (İtalyan menşei, VS 1.6 model) bölücü terör örgütüne ait olduğunun belirlendiği ifade edildi. Mayınların, Uludere Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile bulunduğu yerde imha edildiği kaydedildi.

ARALIK İLÇESİNDE ROKETATAR MÜHİMMATI

Yine aynı gün saat 11.30 sıralarında Iğdır’ın Aralık ilçesi Yenidoğan köyünde bir adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı bulunduğu belirtildi. Söz konusu mühimmat, Aralık cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edildi.

“MERMİ ÇEKİRDEKLİ TEHDİT MEKTUBU”

28 Kasım günü gerçekleşen bir diğer hadisede ise kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce; Ağrı Diyadin ilçesi Fatih mahallesi sakinlerinden D.A.'nın evinin önüne, içerisinde bir adet 7.62 milimetre çapında mermi çekirdeği ve tehdit mektubu bulunan zarf bırakıldığı belirtilerek, “Söz konusu tehdit mektubunda, ilgili şahsa yönelik, 'Kürdistan'da kendine Kürt diyen bir insan, Kürdistan düşmanlarını güçlendirirse artık Kürt halkının düşmanıdır, Kürdistan'da yeri yoktur. Bu uyarıyı dikkate almazsanız, infazlara bedel olacağına emin olabilirsiniz. Düşmana çalışmayın. Ya Kürtlerle birlikte olacaksınız ya da öleceksiniz.' ifadelerinin bulunduğu tespit edilmiştir. Diyadin cumhuriyet savcısının talimatıyla adlî tahkikata başlanmıştır.” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler