PKK neye uğradığını şaşırdı

 Terörle mücadelede devletin tüm birimlerinin topyekûn mücadelesi meyvelerini vermeye başladı. Yıllardır koordinasyon eksikliği nedeniyle bir araya gelemeyen asker ve polisin son dönemde düzenlediği ortak operasyonlar terör örgütüne ağır darbeler indirdi.

PKK neye uğradığını şaşırdı

 

Terörle mücadelede devletin tüm birimlerinin topyekûn mücadelesi meyvelerini vermeye başladı. Yıllardır koordinasyon eksikliği nedeniyle bir araya gelemeyen asker ve polisin son dönemde düzenlediği ortak operasyonlar terör örgütüne ağır darbeler indirdi.

ASKER- POLİS BİRLİKTE

Yurtiçindeki ve yurtdışındaki kampları yerle bir edilen örgüt 300'ün üzerinde zayiat verdi. Hatay, Mersin, Şırnak ve son olarak Bingöl'de gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda güvenlik güçlerinin gayreti sayesinde birçok terörist de ikna edilerek teslim oldu. Son 1 hafta içerisinde 3 şehirde 8 terörist yakalanırken, 13'ü de teslim oldu. Diyarbakır Silvan'da Temmuz ayında gerçekleştirilen ve 13 mehmetçiğin şehit düştüğü hain eylem terörle mücadelede milat oldu. Kan dökülmeden PKK sorunun çözümüne ilişkin girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine terörle mücadelede yeni konsept devreye girdi. Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat birlikte sahaya indi. İlk olarak terör örgütünün yurtiçindeki ve Kuzey Irak'taki kampları yoğun ve etkili hava operasyonlarıyla baskı altına alındı.

KAMPLAR YERLE BİR

Terör örgütünün lojistik alt yapısının çökertildiği bu operasyonlarda teknolojik imkanlar da daha etkili bir şekilde kullanılmaya başlandı. Nokta hedeflere yönelik akıllı mühimmatlarla gerçekleştirilen saldırılarla teröristler gizlendikleri mağaralarda etkisiz hale getirildi. Özellikle Kavaklı ve Kazan Vadisi gibi terör örgütünün yurtiçindeki en büyük kampalanları Polis Özel Harekat ile Jandarma Özel Harekat'ın birlikte yaptıkları operasyonlarda yerle bir edildi. 54 teröristin etkisiz hale getirildiği Kazan Vadisi'nde tekbir şehit bile verilmedi. PKK'nın söz konusu kamplardan Hakkari ve Şırnak üzerinde hakimiyet kurması engellendi. Operasyonlara paralel olarak İmralı veKandil'in irtibatı kesildi. Etkili hava operasyonlarıyla baskı altına alınan Kuzey Irak'taki kamplar ile Türkiye içindeki terörist grupların iletişimi koparıldı. Terör örgütünün silahlı kanadının başında bulunan Fehman Hüseyin önceki yılların aksine bu yıl kış uygulamasına gitmemesi de teröristleri zor duruma düşürdü.

KARLIOVA'DA NEFES KESEN OPERASYON

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı Köyü'nde 8 Aralık Perşembe günü ihbar üzerine düzenlenen hava destekli operasyonda 1 PKK'lının öldürülmesi, 7'sinin de teslim olması ile ilgili Bingöl Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Operasyon fotoğraflarının da dağıtıldığı açıklamada, "Barındıkları yerde çevrilen bölücü terör örgütü mensuplarına 'teslim ol' çağrısı yapılarak ikna edilmeye çalışılmış, yapılan çağrılara uyan biri 1996 doğumlu olmak üzere 7 örgüt mensubu teslim olmuştur. 'Teslim ol' çağrılarına 2 adet el bombası atıp, ateşle karşılık veren sözde bölge sorumlusu 'Serbest' kod adlı 1 terörist silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

Sağ olarak yakalanan ''Azad'' kod adlı teröristin, PKK'nın sözde Erzurum eyaleti koordinatör yardımcısı olduğu ve 1995'te 10 askerin şehit olduğu Hakkari Uzundere Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan saldırı dahil 7 eyleme katıldığı belirtildi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem