PKK nasıl geri çekilecek?

Çekilme ile ilgili 1 Mayıs’a kadar son hazırlıkların tamamlanmasını isteyen teröristbaşı Öcalan’ın, parlamentoda komisyonun kurulması, süreci yönetmek için koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin gerçekleşmesi halinde harekete geçilmesini istediği öğren

PKK nasıl geri çekilecek?

Çekilme ile ilgili 1 Mayıs’a kadar son hazırlıkların tamamlanmasını isteyen teröristbaşı Öcalan’ın, parlamentoda komisyonun kurulması, süreci yönetmek için koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin gerçekleşmesi halinde harekete geçilmesini istediği öğrenildi. Hükümetin sorundan sözederken hâlâ “terör”, örgütten ise “terör örgütü” diye sözetmesi Kandil yönetimini rahatsız etti. İmralı ile yapılan görüşmede örgütün bu rahatsızlığı BDP aracılığıyla Öcalan’a aktarıldı.

Teknik konu ve talimatları içeren mektupta, “Yol ve yöntemler size ait” denilerek bu konudaki inisiyatif Kandil’e bırakıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “silahlarını bırakıp gitsinler” sözü örgüt yönetiminde ciddi anlamda tartışılıyor. Örgüt üzerinde önemli ağırlığı olan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık, “Silahsız çekilme”ye yönelik, “Gerilla yasal güvenceyi görmeden bir tek adım dahi atmayacaktır” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler