PKK mezarlarını ’aile mezarlığı’ diye sattılar

Sivas’ın Divriği ilçesinde 1996 yılının Ekim ayında güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 32’i PKK’lı ölü ele geçirildi. Sivas’a getirilen ve yakınlarının alması için morgda bekletilen teröristlerin cesetleri, kimse almayınca yetkililer tarafından kimsenin

PKK mezarlarını ’aile mezarlığı’ diye sattılar

Sivas’ın Divriği ilçesinde 1996 yılının Ekim ayında güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 32’i PKK’lı ölü ele geçirildi. Sivas’a getirilen ve yakınlarının alması için morgda bekletilen teröristlerin cesetleri, kimse almayınca yetkililer tarafından kimsenin haberi olmadan Yukarı Tekke Mezarlığı’nda iki ayrı bölgeye defnedildi. 18 yıl sonra Diyarbakırlı terörist Nurkan Çam’ın kız kardeşi Ayten Öztürk, ablasının çatışmada öldüğünü öğrenmesi üzerine savcılığa başvurdu. Yapılan araştırmalar neticesinde Nurkan Çam’ın Divriği’de çatışmada öldüğü ve Yukarı Tekke Mezarlığı’na defnedildiği tespit edildi. Ayten Öztürk, ablasının mezarını defnetme işlemleri başlatınca teröristlerin bulunduğu alanın 10 yıl önce 4 aileye aile mezarlığı olarak satıldığı ortaya çıktı. Aile mezarlığı olarak yer alan aileler, 2004 yılında yaşamını yitiren Abdurrahman Keleş ve Fatma Akgül’ü buraya defnetti. Teröristlerin mezarlarının 2 metre derinlikte, aile mezarlığına gömülen Abdurrahman Keleş ve Fatma Akgül’ün mezarlarının ise 1.5 metre derinlikte olduğu tespit edilerek, büyük bir gizlilik içinde cenaze nakil işlemi başlatıldı. Mezarda bulunan 16 PKK’lıya ait kemikler dozer yardımıyla çıkarıldı. Çıkarılan kemiklerden 14’ü yapılan DNA testinin ardından ailelerine teslim edilirken, 2 PKK’lının kemikleri ailelerinin bulunmaması nedeniyle başka bir alana tekrar gömüldü.

Yetkililerin halkın tepki gösterebileceği düşüncesiyle nakil işlemini ailelere haber vermediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem