PKK maden ocağını bastı!

PKK'lı teröristler, Osmaniye'ye 34 kilometre uzaklıkta, bir grup teröristin barındığı Amanos Dağlar'ına yakın olan Gavur Dağı eteğindeki Cebel Yaylası Mevkii'nde nikel madeni çıkaran Akdağlar Madencilik'e ait şantiyeyi bastı. Teröristler, şantiyedeki 3 iş

PKK maden ocağını bastı!

PKK'lı teröristler, Osmaniye'ye 34 kilometre uzaklıkta, bir grup teröristin barındığı Amanos Dağlar'ına yakın olan Gavur Dağı eteğindeki Cebel Yaylası Mevkii'nde nikel madeni çıkaran Akdağlar Madencilik'e ait şantiyeyi bastı. Teröristler, şantiyedeki 3 iş makinesini ateşe verdi. Ormanlık alanda yükselen dumanları gören Cebel Yaylası'nda bulunanlar, durumu Jandarma ve Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ihbar etti. Havalanan yangın söndürme helikopteri, yükselen dumanların maden ocağında yakılan iş makinelerinden kaynaklandığını tespit etti.

Yangının ormanlık alana yayılma olasılığı olmadığı bilgisi üzerine, güvenlik gerekçesiyle karadan müdahalede bulunulmadı. Saldırıyı düzenleyen terörist grubun, beraberlerinde şantiyedeki 5 işçiyi kaçırdığı, ancak bir süre sonra serbest bıraktığı belirtildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler