PKK Karadeniz'de deşifre oldu!

ILGAZ Dağı’nda Başbakanlık konvoyuna saldıran ve ardından Çorum’da teslim olan Zinar-Harun kod adlı Celal Bozkurt (27) PKK’nın Karadeniz ekiplerini deşifre ederken, kaçırılan Trabzonlu Er Coşkun Kırandi olayını da anlattı.Gruplara Gönüllü KatılmışPKK’NIN

PKK Karadeniz'de deşifre oldu!

ILGAZ Dağı’nda Başbakanlık konvoyuna saldıran ve ardından Çorum’da teslim olan Zinar-Harun kod adlı Celal Bozkurt (27) PKK’nın Karadeniz ekiplerini deşifre ederken, kaçırılan Trabzonlu Er Coşkun Kırandi olayını da anlattı.

Gruplara Gönüllü Katılmış

PKK’NIN Karadeniz açılımını anlatan Bozkurt, açılımın 2006 yılında gönüllülüğe dayanan bir sistemle başlatıldığını, kendisinin de gönüllü olarak katıldığını söyledi. Bozkurt, 20’ye yakın grup olduğunu açıkladı.

Boş Karakoldan Erzak Çalmışlar

TERÖRİST Bozkurt, sorgusunda Giresun’un Kümbet Yaylası’nda jandarma karakolundan nasıl erzak çaldıklarını, Coşkun Kırandi’nin nasıl kaçırıldığını ve yanlarında kaldığını ayrıntılarıyla anlattı.

Başbakanlık konvoyuna Ilgaz'da düzenlenen saldırıdan sonra Çorum'da teslim olan, Zinar - Harun kod adlı Celal Bozkurt (27), PKK'nın Batı Karadeniz ekibini deşifre ederken, 2005 yılında kaçırılan Trabzonlu er Coşkun Kırandi olayını da anlattı. Terörist ayrıca Reşadiye baskının yapan teröristlerin kimlik bilgilerini açıkladı.

COŞKUN KIRANDİ OLAYINI ANLATTI

Terörist Bozkurt, Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde 11 Temmuz 2005 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan ve 4 Ağustos 2005 tarihinde serbet bırakılan Trabzonlu jandarma er Coşkun Kırandi olayına ilişkin de ifadelerde bulundu.

Çapraz sorguya alınan terörist Bozkurt, ‘Azad (K) Abdurrahim İzci ifadesinde, sizin 11 Temmuz 2005 tarihinde Tunceli Pülümür karayolunun kesilerek araç içerisinde izne gitmekte olan Jandarma Er Coşkun Kırandi'nin kaçırılması eylemine sizin de katıldığınızı beyan etmiştir. Bu eylem hakkında bildiklerinizi anlatınız?’ şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Tunceli ilinde Pülümür yolu üzerinde yolun kesilerek Coşkun Kırandi isimli askerin kaçırılması eylemini duydum. Bu eylemi benim içinde bulunduğum Haydaran grubu yapmadı. Ancak biz oraya yakındık. Bu eylemi doğu merkez gücü gerçekleştirmiştir. Bu bölgenin sorumlusu HOGİR (K) isimli şahıs idi. Bu asker kaçırıldıktan sonra doğu merkez gücü bunu Haydaran bölgesine bizim yanımıza getirdi. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta kadar bizim yanımızda kaldı. Bizim yanımızdan doğu merkez gücü geri alarak teslim etti. Bu konu ile ilgili bildiklerim bundan ibarettir. Hakkımdaki bu suçlamayı kabul etmiyorum. Çünkü bu eylemde ben yoktum."

KÜMBET’TE ASKER ERZAĞINI UNUTMUŞ

PKK’nın Karadeniz açılımını da anlatan Bozkurt, "Dersim sahasında genellikle kaleş, bixi, kannas, RPG-7 roketatar, 1 adet doçka uçaksavar silahı vardı. Bu doçka Akpanos vadisinde bulunuyordu Benim faaliyet yürüttüğüm donemde büyük ihtimalle eylemsizlik süreci vardı ve belirlenmiş bir eylem hedefimiz yoktu. 2006 yılında Karadeniz açılım grubu adıyla dersim sahasından daha çok gönüllülüğe dayanan ama bazı kriterlerin arandığı teklif sureci oldu Ben de Karadeniz açılım grubuna katılmak için gönüllü öneri verdim. Önerim kabul edildi. Koçgiri ve Karadeniz için 20 ye yakın isim belirlenmişti. Beni Koçgiri grubuna dahil eltiler. Bu grubun sorumlusu olarak PALE (K) atandı. Grupta ben de vardım. Giresun'da askerin erzağını çaldık. 2008 yılında Kümbet yaylasındaki jandarma karakoluna keşif amaçlı gittik. Karakolda kimsenin olmadığını tespit ettik. Karakola girdiğimizde içerisinde erzak gördük ve bu erzağı aldık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler