PKK kaçırdığını serbest bıraktı

Ağabeyinin kaçırılmasının ardından PKK'lıların bulunuğu kırsal alana giden Hilmi Borak'ı ise örgütün halen elinde tuttuğu belirtildi.Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçelerini birbirine bağlayan yol inşaatı şantiyesini geçen 29 Eylül günü basan silahlı PKK'lı

PKK kaçırdığını serbest bıraktı

Ağabeyinin kaçırılmasının ardından PKK'lıların bulunuğu kırsal alana giden Hilmi Borak'ı ise örgütün halen elinde tuttuğu belirtildi.

Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçelerini birbirine bağlayan yol inşaatı şantiyesini geçen 29 Eylül günü basan silahlı PKK'lılar, Karlıovalı müteahhit Muhsin Borak ve çalışan işçileri Aşağı Şirinler köyü bölgesinde bir alana topladı. PKK'lılar bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra müteahhit Muhsin Borak'ı silah tehdidiyle yanlarında götürdü.
Olaydan 2 gün sonra ortadan kaybolan Muhsin Borak'ın kardeşi 35 yaşındaki Hilmi Borak'ın da ağabeyini kurtarmak için PKK'lıların bulunduğu bölgeye gittiği belirtildi. Müteahhit Muhsin Borak, bugün Kiğı İlçesi yakınlarında serbest bırakılırken, kardeşi Hilmi Borak'ı PKK'lıların ellerinde tuttuğu ileri sürüldü.

Müteahhit Muhsin Borak'ın, serbest kaldıkta sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek olayla ilgili ifade verdiği belirtildi.


HİLMİ BORAK ESKİ PKK'LI

Hilmi Borak'ın, PKK'nın dağ kadrosunda 6 yıl 'Ferhat' kod adıyla bulunduktan sonra 2006 yılında Elazığ'ın Karakoçan İlçesi yakınlarında güvenlik güçlerine teslim olduğu ve bir süre kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra ağabeyi Muhsin Borak ile şirket kurduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem