PKK, imamı hunharca katletti

 Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt Köyü imamı Mehmet Uzun, başına sıkılan iki kurşunla hunharca katledildi.Yatsı namazının ardından evine giden Uzun, "Bir bakar mısın" denilerek dışarı çıkarıldı, sonrasında ise eşi ve çocuklarının gözleri önü

PKK, imamı hunharca katletti

 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt Köyü imamı Mehmet Uzun, başına sıkılan iki kurşunla hunharca katledildi.

Yatsı namazının ardından evine giden Uzun, "Bir bakar mısın" denilerek dışarı çıkarıldı, sonrasında ise eşi ve çocuklarının gözleri önünde kurşun sıkılarak şehit edildi. Katliamın, son günlerde Güneydoğu'daki AK Parti mensuplarına yönelik öldürme ve kaçırma eylemleri gerçekleştiren terör örgütünün işi olduğu belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre, önceki gece saat 22.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler, Uzun'un evinin önüne geldi. Yatsı namazının ardından evine giden imam Mehmet Uzun , bu kişiler tarafından dışarı çağrıldı. Kuytu bir köşeye götürülen Uzun, burada hunharca katledildi.

EŞİ VE ÇOCUKLARININ GÖZLERİ ÖNÜNDE KATLEDİLDİ

Saldırıya, Uzun'un eşi ve üç çocuğu da şahit oldu. Kafasına yakın mesafeden ateş edilen Uzun'un olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ilçede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Konya nüfusuna kayıtlı Mehmet Uzun'un (37), bu yıl sözleşmeli olarak göreve başladığı öğrenildi. Uzun'un cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Uzun, işlemlerin ardından memleketi Konya'da toprağa verilecek.

MÜFTÜLÜK: 20 METRE UZAKLIKTA VURDULAR

Konuyla ilgili bilgi veren Doğubayazıt Müftülüğü yetkilileri, Mehmet Uzun'un Yaygınyurt Köyü camisinde görev yaptığını belirtti. Yatsı namazından sonra evine gelen birileri tarafından dışarı çağrılan Uzun'un, evinden 20 metre uzaklıkta kuytu bir köşede başına iki el kurşun sıkılarak katledildiğini doğrulayan yetkililer, bunun terör örgütünün bir eylemi olduğu iddialarıyla ilgili "Savcılık soruşturuyor" dedi. Katliamın, son günlerde Güneydoğu'daki AK Parti mensuplarına yönelik öldürme ve kaçırma eylemleri gerçekleştiren terör örgütünün işi olabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler