PKK içtiğiniz sigaradan haraç alıyor!

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, Türkiye'deki sigara kaçakçılığına yönelik çarpıcı bir rapor hazırladı. Rapora göre terör örgütünün vergi adı altında yüzde 10 haraç aldığı ortaya çıktı.Raporda, 2009'dan itibaren Türkiye'deki yasal sig

PKK içtiğiniz sigaradan haraç alıyor!

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, Türkiye'deki sigara kaçakçılığına yönelik çarpıcı bir rapor hazırladı. Rapora göre terör örgütünün vergi adı altında yüzde 10 haraç aldığı ortaya çıktı.

Raporda, 2009'dan itibaren Türkiye'deki yasal sigara satışının düştüğü, kaçak sigaranın arttığına dikkat çekildi. Uyuşturucu ticaretinden sabıkalı olan bin 789 kişinin düşük risk ve yüksek kar yüzünden sigara kaçakçılığına transfer olduğu anlaşıldı. Polis, bu yıl 89 milyon 619 bin paket kaçak sigara yakalayarak bir rekora imza attı.

5 ÜLKENİN SİGARALARI

İç piyasada kaçak olarak satılan sigaraların en çok İngiltere, Bulgaristan, BAE, Çin ve Endonezya'da üretilen markalara ait olduğu belirtilen raporda, sigaradaki ÖTV ve KDV oranlarının kaçağı arttırdığı öne sürüldü.

5 SÖZDE GÜMRÜK NOKTASI

Raporda, PKK'nın İran ve Kuzey Irak toprakları içinde Türkiye sınırına kıyı bölgelerde kurduğu sözde gümrük noktalarına dikkat çekildi. İran topraklarında 4, Irak bölgesinde ise bir olmak üzere 5 ayrı yerde örgütün gümrük noktası bulunduğu açıklandı. Sözde gümrük noktalarının; Hakkari-Yüksekova, Şemdinli, Ağrı ile Çukurca-Çığlı Köyü arası olduğu bildirildi.

Kaçakçıların bir katıra 200-300 karton sigara yüklediğini ve PKK gümrüğüne yüzde 10 pay ödemeden geçişlerine izin verilmediği kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem