PKK da bir projedir!

 Diyarbakır’da 3 yılı aşkın görevinin ardından bir süre önce Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Sağlam, Hillside Su Hotel’de Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin geleneksel toplantısına konuşmacı konuk oldu.ANSİAD üyesi Yeliz Gül Ege’

PKK da bir projedir!

 Diyarbakır’da 3 yılı aşkın görevinin ardından bir süre önce Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Sağlam, Hillside Su Hotel’de Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin geleneksel toplantısına konuşmacı konuk oldu.

ANSİAD üyesi Yeliz Gül Ege’nin yönettiği sunumda konuşan Mustafa Sağlam, Diyarbakır ve Adıyaman’daki görevleri ile terör örgütüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sağlam, halefi Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in ’Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz’ sözlerine ilişkin bir işadamının sorusuna da yanıt verdi. Sağlam, "Ezelden beri tanıdığım bir arkadaş.

Bölgeye gerçekten çok uygun bir arkadaş. Konuşmanın bütününe baktığınızda olumsuz bir konuşma değil. Belki çok iyi seçilememiş bir cümle oldu orada. Bu kadar söyleyeyim" dedi.

 

GİTMEDİĞİMİZ YER BİZİM DEĞİL

 

Türkiye’de gitmediği, görmediği 5 küçük il olduğunu belirten Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Gitmediğimiz, görmediğimiz yer bizim değil, gönlü başkasına kayıyor. Elini uzatmadığınız insan sizin değil. O da gönlü başkasına kayıyor. Dolayısıyla ne gitmediğimiz yer kalacak, ne elimizi uzatmadığımız kişi kalacak. Terörle mücadelede, suçla mücadelede önemli yöntemlerden biride herkese, her topluma, dünyanın neresinde olursa olsun, herkese elini uzatmak, kucağını açmak, oraları kalkındırmak, olduğu gibi bırakmamak gerekir. Değilse başka bir ülke dahi olsa oralardaki sıkıntılar, sorunlardan kaçanlar, Avrupa’da da, Türkiye’de de her yerde sizin başınızı ağrıtabiliyor. Onun için öncelikli olarak ’biz burada rahatız, mutluyuz’ demeden Türkiye’nin başka yerlerine yatırımlarımız, sosyal projeler ile elimizi uzatmak, oraları kalkındırmak, onlara yeni ufuklar ve hedefler göstermek Türkiye’nin sorunlarının rahatlatılmasında çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

 

PKK DA BİR PROJEDİR

 

Bölgedeki yaşamdan örnekler veren Sağlam, örgütün müthiş bir propaganda yaptığını söyledi. Sağlam, şöyle devam etti, "Akıl hocaları da var. Bir kısım ülkelerin ve istihbarat servislerinin akıl önderliğinde bu propagandaları yürütüyorlar. Bu projedir, PKK da bir projedir Türkiye’nin geri kalması için. Ayağında bir bağ, onu aşabildiğimiz müddetçe, doğudaki insanımızda Türkiye Cumhuriyeti için çok müthiş bir güç olacağına, omuz vereceğine inanıyorum. Diyarbakır’ın 1 milyon 600 bin nüfusu var ve yüzde 1’i 16 bin kişi eder. Son geldiğimiz günlerde bizim önümüze hiç 16 bin kişi çıkmıyordu. 300-500 veya 800-1000 kişi. Bu yüzde 1’i bile değil. Bizim karşımıza yüzde 1’i bile gelmiyor. O zaman biz bu insanları karşımıza alamayız, kötü bakamayız" diye konuştu.

 

TERÖR BASKISININ KIRILMASI LAZIM

 

Bölgede terörün ciddi baskıları olduğu ve bunun kırılması gerektiğini de dile getiren Sağlam, insanların ön yargılarının değişmesinin ise belki biraz zaman alabileceğini ifade etti. Milletin bir gün örgüt korkusunu kenara atacağını ve devletine öylesine yakışacağını anlatan Sağlam, Iğdır’da öğretmenlerin kaçırılması olayında veliler ve öğrencilerin tavırlarını şöyle değerlendirdi: "Çok manidar, çok önemli inşallah onun örnekleri çok olur. Öğretmenleri götürüyorlar orada, çocuklar, veliler gidiyor. Kırsala gidiyorlar peşinden gidiyorlar ve bırakıyorlar orada. Bu örneklerin çoğalması lazım, inşallah çoğalacak ben inanıyorum. Onlara güven de vermemiz lazım bizim."

 

Toplantının sonunda Yeliz Gül Ege tarafından, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’a plaket takdim edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem