PKK çocuklara bakın ne dağıttı

Siirt'te terör örgütü yandaşlarınca çocuklara uzun namlulu silahı andıran oyuncak silahlar dağıtıldığı ve karanlıkta gerçeğiyle ayırt edilmesi mümkün olmayan bu oyuncakların gerçek sanılarak çocuklara güvenlik güçlerince ateş ettirilmesi suretiyle provoka

PKK çocuklara bakın ne dağıttı

Siirt'te terör örgütü yandaşlarınca çocuklara uzun namlulu silahı andıran oyuncak silahlar dağıtıldığı ve karanlıkta gerçeğiyle ayırt edilmesi mümkün olmayan bu oyuncakların gerçek sanılarak çocuklara güvenlik güçlerince ateş ettirilmesi suretiyle provokatif eylem hazırlığı içinde olunduğu bilgisine ulaşıldı.

Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "il merkezindeki muhtelif sokaklarda 9-15 yaş grubu çocukların ellerinde uzun namlulu silahları andıran oyuncak silahların olduğu, söz konusu oyuncak silahların özellikle emniyet ve askeri lojmanlara yakın bölgelerde ikamet eden çocuklara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dağıtıldığı" yönündeki istihbarat üzerine araştırma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütüne müzahir (arka çıkan, destekleyici) şahıslarca il genelinde meydana gelebilecek muhtemel olaylar öncesinde mahallelerde bu tip oyuncak silahları yaşı küçük çocuklara özellikle dağıttıkları, güvenlik güçlerinin karanlıkta gerçeğiyle ayırt edilmesi mümkün olmayan bu silahları gerçek sanarak, çocuklara yönelik ateş ettirilmesi suretiyle provokatif eylem hazırlığı içinde oldukları, oyuncak silahların olası bir çatışma durumunda hedef şaşırtmak amaçlı kullanılabileceği ayrıca çocuklara karşı yapılabilecek herhangi bir saldırının, kamu görevlileri tarafından yapıldığı iddia edilerek vatandaşların emniyet görevlilerine karşı kışkırtılabileceği bilgisi alındı. Oyun çağındaki çocuklarda, güvenlik güçlerine ve devlete yönelik uzun vadede çatışma zihniyeti oluşturulmaya çalışıldığı değerlendirilmektedir."

Her ne suretle olursa kamu düzenini bozmak isteyenlere karşı gerekli tedbirlerin alınacağına işaret edilen açıklamada, "Bu tür eylemlere karşı halkımızın duyarlı olması en büyük dileğimizdir. Unutulmamalıdır ki çocuklarımız bizim geleceğimizdir. En büyük sorumluluk ailelerine düşmektedir" ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler