PKK bugün çekilmeye başlıyor

 PKK, bugün sınır dışına çekilmeye başlıyor. Çekilme ilk olarak, örgütün Zağroslar olarak adlandırdığı sınıra en yakın bölgeden gerçekleşecek. Şemdinli’den çıkacak olan ilk gruplar, en geç 1 hafta sonra Kandil’de olacak. Çekilme öncesi PKK’nın askeri kana

PKK bugün çekilmeye başlıyor

 

PKK, bugün sınır dışına çekilmeye başlıyor. Çekilme ilk olarak, örgütün Zağroslar olarak adlandırdığı sınıra en yakın bölgeden gerçekleşecek. Şemdinli’den çıkacak olan ilk gruplar, en geç 1 hafta sonra Kandil’de olacak.
 
Çekilme öncesi PKK’nın askeri kanadı HPG’den yapılan açıklamada, “Geri çekilme sürecinin başarıyla tamamlanması ve hiçbir provokasyona yol açılmaması için gerekli tartışmalar yürütülmüş, kapsamlı bir planlama ve örgütleme temelinde gerekli düzenleme ve pozisyona geçilmiştir” denildi. Açıklamada, ilk gruplarının 1 hafta içinde Kuzey Irak’a ulaşmasının hedeflendiği belirtildi. 
 
Diyarbakır’da konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sınır dışına çıkmanın ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Tahminlerimiz bunun 3-4 ay sürebileceği yönünde. Gözlemlerimiz gösteriyor ki hükümet bu konuda bazı idari tedbirler almış durumda. Elbette ki hükümetin resmi olarak sahiplendiği bir süreç var. Dolayısıyla geri çekilme sırasında çatışmaların olmaması, operasyonların olmaması doğrudan hükümetin sorumluluğundadır. Hükümetin bu konuda azami dikkat ve özen göstereceğini düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler