PKK biri öğretmen 2 kişiyi kaçırdı

Terör örgütü PKK, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bir öğretmen ile bir köy korucusunu kaçırdığı bildirildi.Beytüşşabap'ın Çığlıca köyünde yolu kesen bir grup terör örgütü PKK mensubu kimlik kontrolü yaptı. Öğretmen Filiz Sümer ile Nesim Timur Kökeroğlu'nu

PKK biri öğretmen 2 kişiyi kaçırdı

Terör örgütü PKK, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bir öğretmen ile bir köy korucusunu kaçırdığı bildirildi.

Beytüşşabap'ın Çığlıca köyünde yolu kesen bir grup terör örgütü PKK mensubu kimlik kontrolü yaptı. Öğretmen Filiz Sümer ile Nesim Timur Kökeroğlu'nu başka bir araca bindirerek kaçıran teröristler, Sümer ile Kökeroğlu'nu Çevizağacı köyüne yakın bir yere kadar götürdükten sonra araçtan indirdi.

Örgütün kaçırdığı Nesim Timur Kökeroğlu'nun, araca bindirildiği sırada aracın sahibi olan tamirciye babasının cep telefonu numarasını vererek aramasını ve durumu bildirmesini istediği öğrenildi. Teröristlerin yolu trafiğe açıp bölgeden uzaklaşmalarının ardından tamircinin Mezra beldesinde oturan Sümer ve Kökenoğlu ailesini arayarak çocuklarının kaçırıldığını ve olayı anlattığı öğrenildi.

FİLİZ ÖĞRETMEN ÇOCUKLAR CAHİL KALMASIN DİYE TARSUS'TAN AİLECEK GELMİŞ

Mezra beldesinde ikamet eden Filiz Sümer'in 15 yıl önce yaşanan şiddetli terör olayları nedeniyle Mersin'in Tarsus ilçesine göç ettiği ancak geçen yıl ailecek tekrar eski köylerine döndükleri öğrenildi. Sümer'in bir yıl önce vekil öğretmen olarak göreve başladığı bu yıl ise kadroya alındığı öğrenildi. Terör örgütünün kaçırdığı Nesim Timur Kökenoğlu'nu geçen yılda kaçırdığı ve 40 gün boyunca elinde tuttuktan sonra bıraktığı öğrenildi.

ÖRGÜTÜN YOL KESTİĞİ KÖYDE 70 KORUCU VAR

Terör örgütünün yolup kesip 2 kişiyi kaçırdığı Çığlıca köyünde 70 köy korucusu görev yapıyor. Köyün yakının da ise terör örgütüne ait bir kampın bulunduğu biliniyor. 25 gün önce Çığlıca köyündeki terör kampına girmek isteyen askerlere yönelik, köyün ortasında düzenlenen bombalı saldırı da bir uzman çavuş şehit olmuştu.

Bu olaydan sonra Çığlıca -Mezra ve Beytüşşebap yolunun güvenliği Çığlıca'daki köy korucularına verilmişti. İddialara göre, köy korucuları uzun süredir göreve çıkmamasına rağmen herhangi bir yaptırımla karşılaşmıyor. Bu arada kaçırılan öğretmen ve köy korucusuyla şuana kadar herhangi bir operasyon başlatılmadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler