PKK açık açık tehdit etti

Mardin'in Nusaybin ilçesinde öğretmen ve velileri tehdit eden terör örgütü PKK sebebiyle, 11 köy ve bir beldede bir buçuk aydan beri eğitim verilemiyor. Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu beldesi ve civar köylerinde bulunan 11 okulda Kürtçe eğitim v

PKK açık açık tehdit etti

Mardin'in Nusaybin ilçesinde öğretmen ve velileri tehdit eden terör örgütü PKK sebebiyle, 11 köy ve bir beldede bir buçuk aydan beri eğitim verilemiyor. Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu beldesi ve civar köylerinde bulunan 11 okulda Kürtçe eğitim verilmediğini gerekçe yapan PKK yüzünden öğretmenler köyleri terk edince yüzlerce öğrenci eğitim ve öğretimden yoksun kaldı.

25 öğretmen ve yaklaşık 600 öğrenci 45 gündür okula gidemiyor. Görevlendirilen ücretli öğretmenler ise tehditler yüzünden görev almaktan vazgeçiyor.
 
Nusaybin ilçesinde özellikle Akarsu beldesi civarında terör örgütünün tehditleri yüzünden 11 köyde okula gidemeyen öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede kapatılan eski YİBO'yu yeniden eğitime açmak için çalışma başlattı.
 
Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu beldesinde ve diğer köylerde terör örgütünün tehditleri ve öğretmen kaçırmalarından dolayı hem vatandaşlar hem de öğretmenlerin tedirgin olduğunu belirterek, bazı yerlerde aksaklıkların giderilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi. Ayvaz, "Şu anda öğrencilerin okula gitmelerini sağlamak için çalışma başlatıldı.
 
Okula gidemeyen öğrencilerin eğitimlerini sürdürmek için geçici olarak Nusaybin'de bulunan eski YİBO'yu yeniden açmayı planlıyoruz. Ayrıca öğrencileri taşımalı olarak başka okullara yönlendireceğiz. Vatandaşın tedirginliğini gidermek için bölgede güvenlik tedbirleri artırıldı. Okulların açılması için çalışmalar başlatıldı. En kısa sürede bölgede eğitim yeniden başlayacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın." dedi
 
Bir süre önce Akarsu İlköğretim Okulu'na bir otomobille gelen 4 PKK'lı, okul müdürü ve 1 öğretmeni kaçırmıştı. Bir süre sonra PKK öğretmenleri serbest bırakmış, ancak okulda eğitim verilmeyecek tehdidinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem