PKK 7 kişiyi serbest bıraktı

 7 kişi, ifadeleri alınmak üzere Suveren Jandarma Karakolu'na götürüldü. Serbest bırakılanların yakınları, sevinç gözyaşları içinde karakolun önünde beklemeye başladı. 1 mühendis, 1 müteahhhit ve 1 marangoz ise hala teröristlerin elinde bulunuyor. Olay, 2

PKK 7 kişiyi serbest bıraktı

 

7 kişi, ifadeleri alınmak üzere Suveren Jandarma Karakolu'na götürüldü. Serbest bırakılanların yakınları, sevinç gözyaşları içinde karakolun önünde beklemeye başladı. 1 mühendis, 1 müteahhhit ve 1 marangoz ise hala teröristlerin elinde bulunuyor.

 

Olay, 29 Mayıs saat 19.00 sıralarında Ağrı Dağı'nın Iğdır'a bakan tarafındaki Korhan Yaylası'nda meydana geldi. Yol yapımı çalışmasında görev yaptıkları bölgeden akşam saatlerinde Iğdır'a dönmek üzere yola çıkan grubun önü, bir grup PKK'lı terörist tarafından kesildi. Teröristler yol yapımından dönenlerin bulunduğu 3 Nahcivanlı 2 işçiyi pasaportlarını aldıktan sonra bırakan teröristler, mühendis Mehmet Tan, avukat Serkan Gültekin, müteahhit Fikri Güner, marangoz Zafer Alagöz ve 6 işçiyi yanlarına alıp Ağrı Dağı'na doğru kaçarak izlerini kaybettirdi.

 

Olaydan kısa bir süre sonra bölgeye sevk edilen, aralarında Özel Harekat timlerinin de bulunduğu güvenlik güçleri, kaçırılanları kurtarmak için teröristlerin bulunduğu tahmin edilen bölgeyi ablukaya aldı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen kaçırılan 10 kişinin ve teröristlerin izine rastlanılamadı.

 

PKK'lı teröristler elinde tuttukları 10 kişiden 7'sini bugün öğlen saatlerinde Küçük Ağrı Dağı'nda serbest bıraktı. Avukat Serkan Gültekin ile Hacı Gültekin, Mahmut Kangurtay, M. Hanefi Aycil, Eyüp Balmaz, Mehmet Galitekin ve kimliği öğrenilemeyen bir işçiyi serbest bıraktı. Serbest bırakılan 7 kişi, yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Kabaktepe Mevkii'nden anayola geldi. Burada askerlerin sivil araçları ile alınan 7 kişi, Suveren Jandarma Karakolu'na getirildi. Bırakılan 7 kişinin yakınları, olayı duyup hemen karakol önüne giderek sevinç gözyaşı döküp, beklemeye başladı.

 

PKK'lı teröristlerin elinde bulunan mühendis Mehmet Tan, müteahhit Fikri Güner ve marangoz Zafer Alagöz'ü arama çalışmaları ise sürdürülüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem