Pilotlar neden istifa etti?

Askeri çevreler, Uludere’de  34 köylünün savaş uçaklarının bombalaması sonucu yaşamını kaybettiği operasyona katılan pilotlardan ikisinin istifa ettiğini doğruladı.Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Hav

Pilotlar neden istifa etti?

Askeri çevreler, Uludere’de  34 köylünün savaş uçaklarının bombalaması sonucu yaşamını kaybettiği operasyona katılan pilotlardan ikisinin istifa ettiğini doğruladı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na istifa dilekçesi veren 110 pilot arasında, Uludere bombardımanına katılanların da olduğunu kaydetti. Karakuş, bombardımanda sorumluluğun pilotlarda değil hükümette olduğunu belirterek “Sanki kasti yapılmış gibi bir hava estiriyorlar” diye konuştu. Pilotların, verilen görevleri yerine getirdiğini ve emri yerde aldıklarını belirten Karakuş, “Pilotların hiçbir suçu yoktu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da pilotların arkasında durmadı” diye konuştu.

Karakuş, basının  istifa dilekçesi veren pilotların isim, rütbe ve sayılarına ilişkin sorusu üzerine, “İstifa eden pilotların içinde Uludere’de görev yapmış pilotlar olduğunu öğrendim ama isim ve sayı bilmiyorum. Bana o yönde bilgi geldi, öyle duyum aldım.Bilsem de bu bilgiyi paylaşmazdım” yanıtını verdi.

Askeri çevreler de yakın dönemde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan istifa eden, emekliliğini isteyen 110 pilot arasında, Uludere operasyonuna katılan pilotlardan ikisinin de bulunduğu iddialarını doğruladı.

Kaynaklar, buna karşılık, istifaların, Uludere operasyonuna duyulan kızgınlık ya da suçluluk duygusundan kaynaklanmadığını bildirdi.

RAHAT KOŞULLARDA ÇALIŞMAK İÇİN

Kaynaklar, her yıl THY’nin Hava Kuvvetleri’ne istifa eden ya da edecek pilotları sorduğunu, özel havayolu şirketlerinin de pilot ihtiyacını ordudan ayrılanlardan karşıladığını anımsatarak, pilotların da daha iyi ve rahat koşullarda çalışmak amacıyla bu yolu seçtiklerini ifade etti. Yasanın değişmesinden sonra 180 civarında pilotun istifasının beklendiğini ancak sayının 110’da kaldığını bildiren askeri çevreler, “ Uludere’deki operasyona katılan pilotlardan ikisi de bu devrelerden birindeydi. Diğer pilotlarla aynı nedenlerle istifa dilekçesi verdiler. Uludere ya da bir başka operasyonla ilgili değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem