Petrol fiyatları 6,5 yılın en düşüğünde

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, önceki hafta Çin hisse senedi piyasasındaki volatilitenin etkisiyle 45,06 dolara inse de haftayı 45,30 dolardan tamamlamıştı. Son 2 aydır düşüş eğilimini sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, Çin piyasalarından başlay

Petrol fiyatları 6,5 yılın en düşüğünde

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, önceki hafta Çin hisse senedi piyasasındaki volatilitenin etkisiyle 45,06 dolara inse de haftayı 45,30 dolardan tamamlamıştı.

Son 2 aydır düşüş eğilimini sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, Çin piyasalarından başlayarak etkisini artıran satışlarla bugün Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesi olan 43,97 dolara kadar geriledi.

Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 44,33 dolardan işlem görüyor. Analistler, petrol fiyatlarındaki keskin düşüşün, talepteki azalış eğilimi ve küresel deflasyon riski ile bu hafta başında da devam ettiğini belirterek, Brent petrolün haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 32 değer kaybettiğini kaydediyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatında 41,70 seviyesinin destek olarak izleneceğini aktararak, tepki alımlarının etkisini artırması halinde ise 45,50 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini öngörüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da 39,01 dolarla Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra şu dakikalarda 39,25 dolar seviyesinde işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler