Peker gücünü bakın kimden alıyor

Tanık İnce, İkinci Ergenekon Davası'nda tutuksuz olarak yargılanan dönemin İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile Sedat Peker arasında menfaat birlikteliğinin bulunduğunu iddia ederek, "Alemde herkes Adil Serdar Saçan'ın Sedat Pek

Peker gücünü bakın kimden alıyor

Tanık İnce, İkinci Ergenekon Davası'nda tutuksuz olarak yargılanan dönemin İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile Sedat Peker arasında menfaat birlikteliğinin bulunduğunu iddia ederek, "Alemde herkes Adil Serdar Saçan'ın Sedat Peker'e yol verdiğini bilir" dedi.

Bir dönem Deniz Ticaret Odası'nda çalıştığını belirten tanık İnce "Eğer Ergenekon örgütü araştırılacaksa Deniz Ticaret Odası mercek altına alınmalıdır. Emekli generaller, paşalar Deniz Ticaret Odası'nda istihdam ediliyor" şeklinde iddialarda bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nda 'tanık' sıfatıyla ifade veren Serhat İnce, tutuklu sanık Sedat Peker'in adamı olduğu öne sürülen sanık Boğaç Kaan Murathan ile temmuz 2003 tarihinde Bodrum'da tanıştığını söyledi. Murathan ile bir kavga nedeniyle jandarma karakoluna düştüklerini, gözlatındayken bir süre sonra rahat bir pozisyona geldiklerini belirten İnce "Boğaç'ın Veli Küçük ile görüştüğünü tahmin ediyorum. 'Veli Dayı' ile görüşüldü' diye birbirlerine anlattıklarını duydum" diye konuştu.

Tanık İnce, İkinci Ergenekon Davası'nda tutuksuz olarak yargılanan dönemin İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile Sedat Peker arasında menfaat birlikteliğinin bulunduğunu iddia etti. İnce, "Saçan'ın Şube müdürü olduğu dönemde gözaltına alınanlara yaptığı muamele herkes tarafından biliniyor. Sedat Peker'in en hızlı, en cafcaflı dönemi Adil Serdar Saçan'ın dönemiydi. Gözaltındayken Sedat Peker'e işkence yapıldığı iddialarının danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum. Şarkıcı Küçük Onur'un çıktığı bir yerde Adil Serdar Saçan'ın Sedat Peker'in adamıyla görmüştüm" diye iddialarda bulundu. Peker ile Saçan'ın ilişkilerini ise bir polis memuru üzerinden yürüttüğünü ileri süren tanık İnce, "Alemde herkes Adil Serdar Saçan'ın Sedat Peker'e yol verdiğini bilir" dedi.

"ALPARSLAN'IN LİDERLİK VASFI YOKTU"

Danıştay dosyası sanığı Alparslan Arslan'ı birkaç kez gördüğünü söyleyen tanık Serhat İnce, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenci olduğu 1998-1999 tarihlerinde Alparslan Arslan'ın Süleymaniye'deki Ülkücü öğrencilerin gittiği bir kafede gördüğünü söyledi.

Mahkeme Başkanı Özese'nin Alparslan Arslan'a ilişkin soruları üzerine "Kendi halinde biriydi. Çok konuşmazdı, öyle liderlik vasfı yoktu" dedi. Sedat Peker'in o dönem üniversiteli ülkücü gençlere burs verdiğini iddia eden Serhat İnce, "O dönemde İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğrencisiydim. Burslardan ben de faydanlandım" dedi.

Sedat Peker'in lakabının 'boksör' ve 'Caz Sedat' olduğunu belirten Serhat İnce, "Sedat Peker, hem hayırsever, hem kabadayı, hem Polat Alemdar, işadamı, tarihçi. Sedat Peker'in 7-8 tane sıfatı bulunuyordu. Sedat Peker'in sosyopat bir tip olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Serhat İnce, İkinci Ergenekon Davası'nda tutuksuz olarak yargılanan İstanbul eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz'e ilişkin şu iddialarda bulundu:

"Temiz Tophane'de nargile içerken, Veli Küçük ile telefonla görüştü. Hal hatır şeklinde konuşmaları oldu. Levent saygılı konuşuyordu. Ya 'paşam' ya da 'komutanım' diye hitap ediyordu."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler