Pedallar tarih için çevrilecek!

Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu sene ilki düzenlenecek 'Kuruluştan Kurtuluşa' isimli bisiklet turnuvası ile pedallar tarih için çevrilecek. Turnuva ile ilgili Bisiklet Federasyonu Başkanı E

Pedallar tarih için çevrilecek!

Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu sene ilki düzenlenecek 'Kuruluştan Kurtuluşa' isimli bisiklet turnuvası ile pedallar tarih için çevrilecek. Turnuva ile ilgili Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Gönül Sofrası Restoran'da açıklamalarda bulunan Vali Şahabettin Harput, önemli bir tarihi projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

'Kuruluştan Kurtuluşa' temasıyla yapılacak 463 kilometrelik turun tarihe bir kez daha ışık tutacağını dile getiren Harput, "Osmanlı Devleti'nin kurulduğu ilk topraklar olan Söğüt, Bilecik Yenişehir, Bursa ve devamında Çanakkale'de sona erecek tur, geleneksel hale gelecek. Turnuva, tarihimizin canlı tutulmasına önemli katkı sağlayacak, bölgeye olan teveccühü artıracak. Spor, tarih, kültür ve turizmin bir arada olacağı bir organizasyon olacak" dedi.

BİSİKLET TUTKUNLARI TARİH İÇİN TER DÖKECEK

Vali Harput, 5 etaptan oluşacak tur hakkında şu bilgileri verdi:

"Birinci etap Söğüt, Bilecik, Yenişehir ve İznik arasında olacak. İkinci etap, İznik, Gemlik ve Bursa Tophane'de sona erecek. 3. etap Bursa'dan Mudanya istikametinde devam edip öğleden sonra Trilye ve Karacabey'de noktalanacak. 4. etapta ise Karacabey, Bandırma ve Biga'dan geçilecek.

Son etap ise Çanakkale Gelibolu'da sona erecek. Bu anlamlı organizasyon hem bölgesel olarak hem de güzergah olarak değerli bir anlam ifade ediyor. Biz de bu organizasyonu 12 Eylül tarihinde başlatmayı öngörüyoruz. Tur, 18 Eylül'de Çanakkale'de sona erecek. Bu programla alakalı her il kendi bölgesinde sporcuların ihtiyaçları, trafik ve sağlık hizmetlerinde üzerine düşen görevi yapacak."

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, önemli bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, programa 200'e yakın bisiklet tutkununun katılmasını beklediklerini dile getirdi. Müftüoğlu, "Bu faaliyete yöre halkı da katılabilir. Orta yaş grubu sporcuları özellikle bekliyoruz. Geçmişi yad edeceğiz. Bu organizasyonu uluslararası bir turnuva haline getirmeyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler