Patron Gürkan hakkında yeni karar!

Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akihisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ettiği ancak bu talebin mahkemece reddedildiği öğr

Patron Gürkan hakkında yeni karar!

Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akihisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ettiği ancak bu talebin mahkemece reddedildiği öğrenildi.

Akhisar Cumhuriyet Başvaclığınca yürütülen soruşturmada, delillerin toplanmasına devam ediliyor.

Bilirkişi ön raporu doğrultusunda ilk aşamada 39 şüphelinin belirlendiği ve 3 kişinin olayda vefat etmesi nedeniyle 36 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 8'inin mahkemece tutuklandığı soruşturmada, Akhisar Cumhuriyet Savcılığının Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında da yakalama kararı çıkarılması için nöbetçi mahkemeye başvurduğu ancak mahkemenin bilirkişi ön raporunda, "Gürkan'ın kusurlu olduğunu gösterir bilgi yer almadığı" gerekçesiyle bu talebi reddettiği öğrenildi.

Soruşturmada bugüne kadar gözaltına alınan 36 şüpheliden 8'i tutuklanmış, 9'u hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 11'i savcılıkça, 8'i ise mahkemece serbest bırakılmıştı.

Bu arada bazı işçiler ve yakınları tarafından Soma Adliye binası önünde başlatılan oturma eylemi bugün de sürdürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler