Patriot'larla ilgili şok iddia!

 İngiliz The Guardian gazetesi, Türk yetkililerin "Şam'ın kimyasal silah kullanacağı" yönünde endişeleri olduğunu öne sürdü. Guardian'ın iddiasına göre, ismi verilmeyen üst düzey bir Türk yetkili gazeteye yaptığı açıklamada, "Suriye'nin, muhtemelen kimyas

Patriot'larla ilgili şok iddia!

 

İngiliz The Guardian gazetesi, Türk yetkililerin "Şam'ın kimyasal silah kullanacağı" yönünde endişeleri olduğunu öne sürdü.
 
Guardian'ın iddiasına göre, ismi verilmeyen üst düzey bir Türk yetkili gazeteye yaptığı açıklamada, "Suriye'nin, muhtemelen kimyasal silah başlıklı, füze kullanacağı yönünde istihbarat aldıktan sonra Patriot füzeleri istediklerini" söyledi.
 
Türk yetkilinin “Hava bombardımanı da işe yaramazsa Suriyelilerin balistik füze ve kimyasal savaş başlığı kullanabileceği konusunda farklı kaynaklardan istihbarat aldık. Bu yüzden NATO koruması istedik” dediği öne sürüldü.
 
Haberde, Türk yetkililerin daha önce Suriye'den atılan topçu mermisi ve havan toplarının sınırı geçmesi gibi, Esad'ın elindeki Sovyet yapımı Scud ve Kuzey Kore yapımı SS-21 füzelerinin muhalifleri hedeflese de sınırı aşıp Türkiye'yi vurmasından endişe ettikleri yazıldı.
 
Suriye’den kaçan en önemli isimlerden olan Devlet Başkanı Beşar Esad’ın çocukluk arkadaşı Menaf Tlas ise Sunday Times’a yaptığı açıklamada, “Esad’ın sona yaklaştıkça kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyeceğini” söyledi.
 
New York Times da Suriye’nin askeri tesislerinde, kimyasal silah kullanılacağı izlenimi yaratan bir hareketlilik gözlendiğini yazdı.
 
Suriye'nin elinde sarin, hardal ve muhtemelen VX gazlarının olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem