Çukurca'da Mehmetçiğe hain pusu

Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında 4 ayrı patlama meydana geldi. Saldırıda biri korucu, ve 8 asker şehit oldu.

Çukurca'da Mehmetçiğe hain pusu

Dün sabah saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde askeri konvoyun geçişi sırasında, PKK terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 4 ayrı patlayıcı infilak etti. Saldırıda 8 asker şehit oldu, 13 asker yaralandı.
Hakkari Valisi Muammer Türker, AA muhabirine bölgedeki operasyonların sürdüğünü söyledi.
Saldırının ardından Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı. Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkisindeki polis noktasında da araç ve yaya geçişine izin verilmedi.
Patlama sırasında hasar gören zırhlı araçlar tırlarla bölgeden uzaklaştırıldı.

Erdoğan saldırının detaylarını verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısından ayrılırken saldırıya ilişkin şu detayları verdi:
"Bizim yeni dağıtım olan SAT komandolarının yerine intikalinden sonra geri dönüşü esnasında olay cereyan ediyor. Önce bir mayın olayı, mayından sonra da roketatarlarla maalesef bu zırhlı taşıyıcılar vuruldu."

Çukurca'da hain saldırı
Şehitlerin memleketlerinde yas var
Şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar'ın Ankara'daki babaocağına ''ateş düştü''. Binbaşının şehit haberinin ardından Başayar ailesinin evinin bulunduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı. Şehit Binbaşının Kazan'da toprağa verileceği öğrenildi.

Manisa Salihlili Uzman Çavuş Turan Kurt'un 2 gün önce görüştüğü Salihli'deki eşine "burada her an her şey olabilir" diyerek helallik istediği kaydedildi.
Kırıkkaleli Şehit Uzman Çavuş Nazir Elitok'un evli ve 9 aylık 1 çocuk babası olduğu, eşi ve kızının Hakkari'de bulunduğu öğrenildi.

Ordu Perşembeli Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın (24) da 20 gün önce evlendiği, 10 gün önce eşiyle görev yerine döndüğü belirtildi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden Uzman Çavuş Hakan Çil'in (24) 3 aylık evli olduğu, annesinin yeni vefat ettiği öğrenildi.

Saldırıda şehit düşen Er Vedat Gülder'in (21) Ardahan'ın Göle ilçesindeki baba evinde de yas var. Gülder'in üç çocuklu ailenin ortanca çocuğu olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehit olan er Serkan Altay'ın Burdur'un Tefenni ilçesindeki baba evinde de yas var. Muş'un Malazgirt ilçesinden Tefenni'ye göç edenAltay'ın yakınları, Kürtçe ağıt yaktı. Babası Naif Altay, yeni yaptıkları ev için ''Bu evi oğluma şehit evi olsun diye değil oğlum ve gelinim için yapmıştım'' dedi. Ailesini terörden kurtarmak için Tefenni'ye geldiğini ifade eden amca Nevzat Altay, ''Ama yine de kurtaramadım'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da şehit Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar'ın Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu.

Korucu toprağa verildi

Köy korucusu Cabbar Gültekin'in (40) cenazesi, Kırıkdağ köyünde toprağa verildi. Cabbar Gültekin'in evli ve 6 çocuk babası olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler