Patlama neden hafta sonu oldu?

ANKARA GÜNDEM – Türkiye’nin kalbinde bombanın patlaması bir anda gözleri oraya dikti. 10 Ekim Ankara garında başlayan ve Başkenti hedef alan patlamalar sonrasında bugün Atatürk Bulvarında meydana gelen patlamada çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Patl

Patlama neden hafta sonu oldu?

ANKARA GÜNDEM – Türkiye’nin kalbinde bombanın patlaması bir anda gözleri oraya dikti. 10 Ekim Ankara garında başlayan ve Başkenti hedef alan patlamalar sonrasında bugün Atatürk Bulvarında meydana gelen patlamada çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Patlamayı henüz hangi terör örgütünün üstlendiği belli olmaz iken sivillerin hedef alınması gözleri IŞİD’e çevirdi. Ancak PKK’nın eylem tarzı değiştirdiği bir süre önce istihbarat birimleri tarafından duyurulmuştu.

Haber61.net güvenlik muhabirinin bir süre önce uzmanlardan edindiği bilgiye göre; PKK’nın bomba yüklü araçlar ile eylem yapacağını bilgisine ulaşılırken hedefin odağında sivillerin de bulunduğunu bilgisine ulaşılmıştı. PKK’nın yan kolları olarak çeşitli terör olayları yapan bir takım küçük örgütlerin Ankara patlamasında ortaya çıkması bekleniyor. Uzmanlara göre; terör saldırısının hafta sonuna bırakılmasının nedenin güvenlik zafiyeti olarak görülüyor.

Uzmanlar, “ Hafta içinde bomba yüklü aracı bölgeye sokma cesaretinde bulunamadıkların dan hafta sonunu tercih ettiler. Bunun iki nedeni var. Birinci en önemli nedeni, resmi mesai saatlerinin dışı olduğu için güvenlik güçlerinin bölgede yeteri kadar durmaması olurken ikinci ise; örgütün sabahı mesai saatini bekleyeceğini planlarken yakalanacağı korkusu nedeni ile patlamayı gerçekleştirdiği.”ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem