Parmak Çocuk Dünyaya Geldi

Batman'da dünyaya gelen 950 gram ağırlığındaki "Parmak çocuk", yaşama ihtimali az olmasına rağmen doktor ve hemşirelerin yoğun çabası sonucu sağlığına kavuştu.Batman'da zamansız sancıları tutan Zekiye Baysal, kaldırıldığı özel bir hastanenin Kadın Doğum U

Parmak Çocuk Dünyaya Geldi

Batman'da dünyaya gelen 950 gram ağırlığındaki "Parmak çocuk", yaşama ihtimali az olmasına rağmen doktor ve hemşirelerin yoğun çabası sonucu sağlığına kavuştu.

Batman'da zamansız sancıları tutan Zekiye Baysal, kaldırıldığı özel bir hastanenin Kadın Doğum Uzmanı Hicran Soyvural tarafından ameliyata alındı. Başarılı bir sezaryen ameliyatı sonrası dünyaya gelen ikiz parmak çocuklardan biri üç gün yaşadı.

Yüzde 1 yaşama şansı verilen 950 gram ağırlığındaki ikinci parmak çocuk ise yeni doğan ünitesinde yoğun bakıma alındı. Normal doğumdan 45 gün önce dünyaya gelen ve özel bakıma alınan parmak çocuk, doktor ve hemşirelerin yoğun çabasıyla hayati tehlikeyi atlatarak 1kilo 800 grama ulaştı.

Baba A. Kadir Baysal, ailenin geçimini sağlamak üzere batı illerine çalışmaya gidince özel ilgi isteyen parmak çocuğun bakım ve tedavisini Çocuk Doktoru Şirin Aslankılıç ve hastane yönetimi üstlendi. Mama, bez ve benzeri ihtiyaçları hastane tarafından karşılanan bebek, bir ay gibi kısa bir sürede hayati tehlikeyi atlatıp normal gelişimini sürdürmeye başladı.

Yeni Doğan Ünitesi'nde bebeğe bakan hemşireler, anneye de emzirme konusunda bilgi verdi. Belli saatlerde hastaneye bebeğini emzirmek için gelen anne Zekiye Baysal, yaşama şansı az olan bebeğine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek doktor, hemşire ve hastane yönetimine teşekkür etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem