Paralele 7 ilde operasyon

Mersin merkezli 7 ilde ’Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan Ertuğrul Şenyiğit’in de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı

Paralele 7 ilde operasyon

Mersin merkezli 7 ilde ’Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan Ertuğrul Şenyiğit’in de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan emniyet mensuplarının evlerinde arama yaptı.

Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Hakkari ve Samsun illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda haklarında 19 ayrı dosyadan işlem yapılan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan Ertuğrul Şenyiğit’in de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Operasyonda internet sitesi sahibi Abdullah B. adlı kişi de gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan Mersin Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Milli İttifak’ın Mersin milletvekili adayı Ali İhsan Kaya’nın adreslerinde bulunamadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler