Paralel Savcı kendi yalanını ortaya çıkardı!

MİT TIR'larının durdurulmasına yönelik soruşturma kapsamında görevden alınan ve tutuklanan Reyhanlı Savcısı Özcan Şişman, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda "MİT Reyhanlı katliamını biliyordu ve hiçbir şey yapmadı" suçlamasında bulundu. Ancak Şiman

Paralel Savcı kendi yalanını ortaya çıkardı!
MİT TIR'larının durdurulmasına yönelik soruşturma kapsamında görevden alınan ve tutuklanan Reyhanlı Savcısı Özcan Şişman, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda "MİT Reyhanlı katliamını biliyordu ve hiçbir şey yapmadı" suçlamasında bulundu. Ancak Şiman kendi yalanlarını ve MİT’in bilgi vermesine rağmen saldırının olmasına nasıl göz yumduğunu yine kendi sözleriyle resmen itiraf etti.
 
MİT ilk bilgiyi 2012 yılında vermiş ama...
 
11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısıyla ilgili olarak ilk olarak 2012 yılının Kasım ayında MİT’ten bilgi verildiğini kendisi söyleyen Şişman, “2012 yılının Kasım ayında MİT yetkilileri yanıma gelerek, aralarında Murat Özdeş isimli bir kişinin de bulunduğu bir grubun bombalı saldırı hazırlığında olduğunu ihbar etti. Suriye istihbaratı adına faaliyet yürüten grubun Suriye’den getirecekleri patlayıcıları Hatay Yayladağı’ndaki Suriyeli muhalif askerlerin bulunduğu çadır kampta patlatacaklarını söylediler. Patlayıcının çöp kamyonuna yerleştirileceğini söylediler. Bunu ihbar kabul edip soruşturmaya geçtik” açıklaması yaptı.
 
"Ortam dinlemesinde saldırı görüşmeleri vardı"
 
Yapılan ortam dinlemelerinde saldırıya ilişkin görüşmeler olmasına rağmen müdahale etmedikleri açık açık ifade eden Şişman, şöyle konuştu; “Teknik takip sırasında sadece bir kez ortam dinlemesinde saldırıya ilişkin görüşmeler tespit edildi. Ancak fiiliyata geçildiğine dair tespit yapılamadı."  
 
MİT müdahale edin dedi savcı işimize karışmasın dedi
 
"MİT yetkilileri bir kaç kez operasyon yapsanız diye teklifte bulundular. Yeterli delil olmadığını ve işimize karışmamalarını söyledim."
 
Saldırıdan 3 gün önce MİT gelmiş ama savcıdan yine aynı cevap
 
Saldırıdan 3 gün önce de bir operasyon için MİT’in kendisine geldiğini belirten Şişman yine MİT’e işimize karışmayın cevabı verdiğini aktardı. Şişman o görüşmeye ilişkin olarak “Soruşturma sürerken Reyhanlı saldırısından üç gün önce, 8 Mayıs Çarşamba günü MİT’ten bir yetkili geldi. Tedirgin ve panik bir halde operasyon yapılmasında ısrar etti. Somut bir gelişme olmadığını söyleyince işimize karışmamaları uyarısında bulundum.” dedi.
 
Kendi açıklamalarıyla çelişiyor
 
Verdiği röportajda sadece bir satır önce saldırıdan 3 gün önce MİT’in kendisine geldiğini söyleyen Şişman, "MİT’in Reyhanlı saldırısı öncesinde, benimle ve emniyet birimleriyle görüştüğü kesinlikle yalandır” demesi ise kendisiyle bir başka çelişkisi oldu.
 
İhbar mektubu teslim edildi
 
MİT’in saldırıdan bir gün önce savcılığa saldırıyla ilişkin bilgilerin yer aldığı dosyayı teslim ettiğini söyleyen Savcı Şişman, "MİT’in polis memuruna teslim ettiği evrakın saldırıda kullanılacak araçların plaka ve diğer bilgileri ile şüphelilerin isimlerinin de bulunduğu çok kıymetli bilgiler olduğu tespit edildiğini" belirtti.
 
MİT’in birçok kez uyarmasına rağmen olayın üzerine gitmekten kaçınan ve saldırının olmasına adeta gözyuman Şişman, MİT, Reyhanlı katliamında kendilerini sorumluluktan kurtulmak için zarfı göndermek zorunda kaldı” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem