Paralel operasyonu: 44 gözaltı, 57 arama kararı

İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen paralel yapı operasyonunda, aralarında polis ve bürokratların da bulunduğu 57 kişi hakkında arama kararı çıkartılırken, 44 kişi gözaltına alındı. "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada, kanuni

Paralel operasyonu: 44 gözaltı, 57 arama kararı

İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen paralel yapı operasyonunda, aralarında polis ve bürokratların da bulunduğu 57 kişi hakkında arama kararı çıkartılırken, 44 kişi gözaltına alındı.

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada, kanuni yetkileri dışında hareket ettiği iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde operasyon düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında, 2013 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde, aralarında "Paralel Devlet Yapılanması" mensupları, polis memuru ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu 57 kişi hakkında aramam kararı çıkartıldı, 44 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getiriliyor.

Zanlılar, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasıyla ilgili soruşturmayı yürütürken kanuni yetkileri dışına çıktığı iddia edilirken, gözaltına alınanlar arasında İzmir eski emniyet müdürü A.B., eski şube müdür yardımcıları T.A. ve M.A.Ş, Eskişehir eski vali yardımcısı M.K., Ankara Merkez eski Valisi A.K., Afyon Polis Okulu eski Müdürü M.K. da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler