Palandöken'de kayak sezonu açıldı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de pistlerde yeteri kadar karın olmaması nedeniyle bazı otel işletmeleri suni karla hazırladıkları pistleri kayakseverlerin hizmetine açtı.Palandöken Dağı'ndaki pistlerde kar kalınlınlığının 20 santimetre

Palandöken'de kayak sezonu açıldı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de pistlerde yeteri kadar karın olmaması nedeniyle bazı otel işletmeleri suni karla hazırladıkları pistleri kayakseverlerin hizmetine açtı.

Palandöken Dağı'ndaki pistlerde kar kalınlınlığının 20 santimetre olması nedeniyle otel işletmeleri suni karla hazırladıkları pistlerde gece kayağı ile kayak sezonunu açtı.

Suni kar ile doldrulan Xanadu Snow White otelin 12 kilometre uzunluğundaki pistinde kayak kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasının ardından kayak keyfini yaşanmaya başlandı.

Otelin Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı, yaptığı açıklamada, 150 günlük kayak sezonunda özel programlarla gece ve gündüz kayak keyfi ile kayakseverlere güzel bir sezon yaşatacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 35 bin kişiyi ağırladıklarını belirten Kargı, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki ilk kayak sezonu gece kayağı ile açtık. Geçen yıldan farkımız sezonu 5 gün öncesinde açmamız oldu. Suni karlama sistemi ile hedefimiz, ezberlenen tarihlerde değil, her yıl 1 Aralık'ta sezonu açmak. Geçen yıl 8 kilometre olan pistleri bu yıl 12 kilometreye çıkardık. Erzurum, Türkiye'nin en iyi kayak merkezi. Konaklı ve Palandöken'de olan pistler başka bir yerde yok. Türkiye'nin bu parlayan yıldızı hedefimiz daha ileri götürmek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem