Palalı Saldırganın İddianamesi Kabul Edildi

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, Taksim'deki Gezi Parkı protestoları sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi hakkında hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, göstericilere palayla saldıran Çelebi için "kasten ya

Palalı Saldırganın İddianamesi Kabul Edildi
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, Taksim'deki Gezi Parkı protestoları sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi hakkında hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, göstericilere palayla saldıran Çelebi için "kasten yaramalaya teşebbüs" suçlamasıyla 27 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Hakkında yakalama kararı bulunan ve Fas'a gittiği belirtilen şüpheli Sabri Çelebi ile haklarında adli kontrol kararı bulunan diğer 3 şüpheli hakkında "kasten yaralama", "görevli memura direnme ve memura karşı silahla (bıçakla) yaralama" ve şahıslara karşı yaralama suçlarını işlediklerinin tespit edildiği vurgulanan iddianamede, bütün şüpheliler hakkında 9 yıl 9 aydan, 27'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.
 
'DÖNECEĞİM' DEMİŞTİ
 
Palalı hakkında hazırlanan iddianame ile ilgili olarak, "Hakkımda 27 yıl istenmiş, adam öldürenler bile 4 yıl yatıp çıkıyor. 50 yıl istense umrumda değil yine de Türkiye'ye döneceğim. 1,5 yaşında çocuğum var. Ben ekmeğimi orada kazanıyorum. İşim gücüm İstanbul'da. Ben Fas'ta ne yapacağım. Çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle dönüşüm gecikti" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem