Özgecan davasında ikinci duruşma sona erdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti davasının 2. duruşması sona erdi. Mahkeme heyeti, gelecek duruşmaya 3 sanığın da bizzat getirilmelerine karar verdi.Özgecan Aslan cinayeti davasının 2. duruşması bugü

Özgecan davasında ikinci duruşma sona erdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti davasının 2. duruşması sona erdi. Mahkeme heyeti, gelecek duruşmaya 3 sanığın da bizzat getirilmelerine karar verdi.

Özgecan Aslan cinayeti davasının 2. duruşması bugün Tarsus Adliyesi'nde görüldü. Duruşmaya, Aslan ailesinden Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan da katıldı. Hakim Ercan Kumhak başkanlığında gerçekleştirilen duruşmada, Özgecan Aslan'ın katil zanlıları Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin savunmaları SEGBİS ile tutuklu bulundukları cezaevlerinden alındı. Özgecan davası dosyası, ilk duruşmada, Suphi Altındöken'in, Fatih Gökçe'ye ilişkin Özgecan'a cinsel saldırısı iddiası üzerine açılan kamu davasıyla birleştirildi. Sanık Fatih Gökçe'nin cinsel saldırı suçunu kabul etmediği duruşmada, Mahkeme Başkanı Kumhak'ın verdiği aranın ardından Aslan ailesi adına konuşan müdahil avukatı Sevim Küçük, iddia makamının mütalaasına genel olarak katıldıklarını ancak, Suphi Altındöken'in Özgecan'a cinsel saldırı suçunun teşebbüste kaldığı görüşüne katılmadıklarını söyledi. Hem Suphi'nin hem de Fatih'in Özgecan'a cinsel saldırıda bulundukları ve birbirlerine gözcülük yaptıklarının kendi beyanlarından da anlaşıldığını belirten Küçük, mütalaaya itiraz ederek, Suphi'nin de nitelikli cinsel saldırı suçundan yargılanmasını istedi. Her üç sanığın da Özgecan'ı bilerek, isteyerek, aralarında işbirliği yaparak öldürdüklerini iddia eden Küçük, mahkemeden üç sanığın da hak ettikleri adil ve eşit cezalandırılmalarını ve özellikle herhangi bir cezai indirim uygulanmamasını istedi. Küçük, mahkemenin vereceği kararın kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi açısından örnek olabileceğinin de altını çizdi.

Avukat Sabahat Gençtarih Cebe de SEGBİS'e kesinlikle karşı olduklarını, SEGBİS'in kaldırılmasını ve sanıkların mahkemeye getirilmesini talep etti.

SANIKLAR BİZZAT MAHKEMEYE GELMEK İSTEDİ

Duruşmada, mahkeme heyetinin, sanıklara ek iddianame için ek savunma hakkı vermesinin ardından konuşan sanıklar Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe, cinsel saldırı suçunu kabul etmedi. Suphi Altındöken, esas hakkındaki savunmasında ise daha önceki duruşmada neler yaptığını anlattığını, bunun dışındaki suçlamaların doğru olmadığını söyleyerek, "5 dakikalık bir şey için ben neden bir insanın hayatını mahvedeyim, kendi hayatımı mahvedeyim. Böyle bir şey yapmadım. Yaptıklarımı da söyledim. Cinsel saldırı suçlamasını kabul etmiyorum. Her şeyin üstüne yemin ederim, ben yapmadım" dedi.

Fatih Gökçe de savunmasında suçlu olmadığını ifade ederek, "(Suphi'ye ilişkin) Tecavüz etti, ben ondan sonra öldürdüm diyor. Kesinlikle yalan söylüyor. Benim ailem de işkence görüyor. Psikolojik olarak işkence görüyoruz" diye konuştu.

Fatih Gökçe, mahkemeden bizzat duruşmaya gelmek istediğini de söyleyerek, "Yüzümüzdeki ifadeleri görsünler. Kimin yalan söylediğini görsünler. Mahkememiz orada yapılsın" şeklinde konuştu.

Baba Necmettin Altındöken ise suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini kaydetti.

Sanık avukatları da cinsel saldırı iddialarını kabul etmediklerini belirterek, savcının mütalaasına yönelik esas hakkında ek süre verilmesini talep eden avukatlar, müvekkillerinin isteği doğrultusunda da sanıkların duruşmaya bizzat getirilmesini istediler.

Mahkeme Başkanı Kumhak, daha sonra sanıkların esas hakkındaki savunmaları için ek süre verilmesine, sanık avukatlarının müvekkillerinin diğer duruşmada mahkeme salonuna getirilmemeleri talebinin kabul edilerek, gelecek duruşmaya bizzat mahkemeye getirilmelerine karar vererek, davayı 3 Aralık 2015 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler