''Özerklik falan bizi bağlamıyor''

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Çözüm sürecinin planlayıcısı, başlatıcısı, yürütücüsü biziz. Biz bu sorumluluğu alıyoruz. Sorumluluk MİT Müsteşarı’nın değil, sorumluluk başbakanın, hükümetin” dedi.Atalay, İçişleri Komisyonu'nda konuştu. Atalay, Emniyet

''Özerklik falan bizi bağlamıyor''

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Çözüm sürecinin planlayıcısı, başlatıcısı, yürütücüsü biziz. Biz bu sorumluluğu alıyoruz. Sorumluluk MİT Müsteşarı’nın değil, sorumluluk başbakanın, hükümetin” dedi.

Atalay, İçişleri Komisyonu'nda konuştu. Atalay, Emniyet istihbaratı’nın da Milli İstihbarat Teşkilatı kadar güçlü olduğunu belirterek, "Şu anda istihbarat teke indirilmiyor. Bizim iç güvenlikte Emniyet Teşkilatı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İstihbarat Daire Başkanlığı çok güçlüdür ve MİT kadar personeli vardır. Jandarma İstihbaratı vardır. Bunun ikisi iç istihbarat çalışmalarını yürütür. MİT'inki iç istihbarat değil, mümkün olduğunca çıkarmak istiyoruz, uluslararası boyut olan, sınır güvenliği, sınır ötesi ile ilgili" ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde özerklik gibi konuların olmadığını belirten Atalay, “Açık, gizli kapaklı olmayan bir süreç yürütüyoruz. Dolayısıyla iktidarı bu cesareti almasından dolayı kutlamanız lazım. Biz risk sever hükümetiz. Türkiye’nin bütünlüğü, kardeşliği, bölünmezliği ilkelerimizdir. Birilerinin açıklama yapması, özerklik falan bizi bağlamıyor. Biz ne yaptığımız gayet iyi biliyoruz. Sürecin sorumluluğu ize ait. Çözüm sürecinin planlayıcısı, başlatıcısı, yürütücüsü biziz. Biz bu sorumluluğu alıyoruz. Sorumluluk MİT Müsteşarı’nın değil, sorumluluk başbakanın, hükümetin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem