Özelleştirme mağdurlarına müjde!

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, 2012 yılında azami 45 bin geçici işçi 4/C kadrosunda, bakanlıklar başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşlarında 11 ayı geçmemek üzere çalıştırılab

Özelleştirme mağdurlarına müjde!

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, 2012 yılında azami 45 bin geçici işçi 4/C kadrosunda, bakanlıklar başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşlarında 11 ayı geçmemek üzere çalıştırılabilecek. İstihdam edilecek geçici personelin 60 gün süre içinde ilgili kurumlara başvurması gerekecek.

Karara göre, azami 45 bin kişi olacak geçici personelden yükseköğrenim mezunlarına 21.250 gösterge rakamının, lise ve dengi okul mezunlarına 19.275 gösterge rakamının, ilköğretim mezunlarına 17.275 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek brüt ücret ödenecek.

Ödemeler, görevin yapılmasını müteakiben her ayın 15'inde yapılacak. Hizmet sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde hesaplanan ücret, ayrılma tarihini takip eden ayın başında ödenecek.

Geçici personelin çalışma saat ve sürelerinin belirlenmesinde, çalıştıkları kurumdaki devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve süreleri uygulanacak. Karar kapsamında, özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan ve bilahare işsiz kalacak olan işçiler dışında personel istihdam edilemeyecek.

Karar, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, bugünden itibaren yürürlüğe girdi. 

Bakanlar Kurulunun, Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Kararı da yayımlandı. Buna göre, ilgili cetvellerde yer alan pozisyon unvanlarına karşılık gelen oranların en yüksek devlet memur aylığına (ek gösterge dahil) uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda, sözleşme ücreti ile ilişkilendirilmeksizin her ay ek ödeme yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler