Özelleştirme İdaresinden flaş karar!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin Özelleştirme ihalelerini erteleme kararı alırken Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldığı öğrenildi. Termik santral ve Milli Piyango ihaleleri Şubat ayında y

Özelleştirme İdaresinden flaş karar!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin Özelleştirme ihalelerini erteleme kararı alırken Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldığı öğrenildi. Termik santral ve Milli Piyango ihaleleri Şubat ayında yapılacaktı.

DOLARIN DURUMU İHALELERİ VURDU

ÖİB yetkililerinden edinilen bilgiye göre üç santralin 10 Şubat'ta yapılacak ihalesi yurtiçi ve yurtdışında oluşan konjonktür ve doların durumu nedeniyle yatırımcılardan gelen talep üzerine ertelendi.

"20'DEN FAZLA ERTELEME TALEBİ GELDİ"

Üst düzey bir ÖİB yetkilisi, "Santral ihalesine 20'den fazla talep geldi. Her bir yatırımcı ile tek tek görüşüldü ve her biri ihalenin kendilerini daha iyi hissedecekleri bir zamanda yapılması talebinde bulundu. Biz de daha rekabetçi bir ortamda daha iyi fiyat oluşması için 2 ay erteleme kararı aldık" dedi.

ANKARA YÜRÜYÜŞÜ ÖNCESİ KARAR ALINDI

ÖİB'in erteleme kararını binlerce santral işçisi ve ailesinin Ankara'ya gelişinden önce alması dikkat çekti. İşçiler perşembe günü Muğla'dan Ankara'ya gelerek Sayıştay'ın önünden ÖİB'ye protesto yürüyüşü yapacaklar, bu yürüyüşe Zonguldaklı maden işçileri de katılacaktı.

MİLLİ PİYANGO DA ERTELENEBİLİR

Öte yandan ÖİB, yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda önümüzdeki ay yapılacak olan Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı.

Bu ihale için de yaklaşık 6-7 yatırımcının erteleme talebiyle kendilerine geldiğini belirten yetkili aynı gerekçe ile ihaleyi ertelemeyi gündeme aldıklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem