Özel sektörde taciz skandalı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Alo 170'e yapılan 4 bin 851 şikayet başvurusunun yüzde 64'ünün özel sektörden, yüzde 36'sının ise kamu sektöründen geldiğini açıkladı.Bakan Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun 'iş yerlerin

Özel sektörde taciz skandalı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Alo 170'e yapılan 4 bin 851 şikayet başvurusunun yüzde 64'ünün özel sektörden, yüzde 36'sının ise kamu sektöründen geldiğini açıkladı.

Bakan Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun 'iş yerlerindeki psikolojik taciz oranlarının ne olduğuna' ilişkin soru önergesine cevap verdi. Çelik, cevabında Ocak 2013 tarihi itibarıyla Alo 170'e yapılan 4 bin 851 adet mobbing başvurusunun yüzde 64'ünün özel sektörden, yüzde 36'sının kamu sektöründen geldiğini açıkladı.

Çelik, 19 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren iş yerlerinde psikolojik tacizin önlenmesi ile ilgili 2011/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin, bakanlığına açık görevler yüklediğini söyledi. Bakan Çelik, bu görevlerden ilkinin Alo 170 üzerinden psikologlar vasıtasıyla çalışanlara yardım ve destek sağlanması, ikincisinin Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu'nun bakanlık bünyesinde kurulması, sonuncusunun ise eğitim ve bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesinde etkin rol oynaması hususunun olduğunu anlattı. Çelik, açıklamasında gerek kanun, gerekse genelgelerin kapsamı çerçevesinde kamu çalışanlarına ilişkin bir fişlemenin söz konusu olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem