Özel hayatın gizliliği esastır!

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ülke gündemini meşgul eden kız erkek aynı evde kalma konusunu değerlendirdi. Özel hayatın gizliliğinin esas olduğunu belirterek, “Hiçbir siyasi parti, biz dahil, Başbakan dahil

Özel hayatın gizliliği esastır!

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ülke gündemini meşgul eden kız erkek aynı evde kalma konusunu değerlendirdi. Özel hayatın gizliliğinin esas olduğunu belirterek, “Hiçbir siyasi parti, biz dahil, Başbakan dahil kimsenin hanesine karışacak halimiz yok, yetkimiz yok.” dedi. Gezi Parkı olaylarında yedi sekiz devletin işin içinde olduğunu, bunların ajanlarından bazılarının yakalandığını ve bazılarının da içeride yattığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki iletişimle ilgili olarak da, “AK Parti içinde bunlar çok büyütülmez, bilesiniz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından İzmir Hilton Otel’de düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katılan Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kız erkek karışık evlerde kalma meselesine değinerek, şunları kaydetti: “Bu nereden kaynaklandı? Biz geldiğimizde 40-50 üniversite varken bugün 170 üniversite var. Her ilde üniversite var ama her ilde yurt yapamadık. Tabii ki kolay olmadı. TOKİ bir taraftan yurt yapmaya devam ediyor. Bu, yurt ihtiyacından kaynaklandı. 2,5 milyon diyelim öğrenci varsa, benim kafamda kalan rakam, 588 bin yurtlarda öğrenci kapasitesi var. Haydi bunların bir kısmının kendi evinden gelip gittiğini düşünün, çoğu kiraya çıkmak zorunda kalıyor.

Tabii kiralama durumunda zannediyorum Denizli’de birtakım olaylar nedeniyle bu olmuş. Yoksa bunun şu anda yasa zaten yok da Başbakan, ‘Gerekirse bir yasa çıkarırız. Kız erkek aynı evde kalmasını ahlâki olarak doğru bulmuyorum, muhafazakar demokrat parti olarak.’ dedi. Dediklerini söylüyorum. Bizim Anayasamız'da 58. maddede, gençlerin korunması konusunda hüküm var, yani kötü alışkanlıklardan, şundan bundan korur diye böyle bir 82 Anayasası’nda hüküm koymuşlar. Bunun uygulaması kolay bir şey değil, yani böyle bir niyet de yok zaten. Hani öyle müfettişlik yapacak hali yok kimsenin ama en azından bu konuda aileler uyarılmış oldu, velilerin biraz dikkati çekilmiş oldu. Yapılan bundan ibaret.

Bunu bence çok büyütmeyi doğru bulmuyorum. Zaten bunun dışında olan, diyelim ki bir örgüt faaliyeti mi vardır ya da bir fuhuş çetesi midir, bu başka bir şey zaten. Konu biraz abartıldı bana sorarsanız. Kızılcahamam’da Başbakan bunu yurtta kalan öğrenciler bağlamında söylerken basın biraz farklı algıladı, konu başka bir yere geçti.”

'GEZİ’DE YEDİ SEKİZ DEVLETİN PARMAĞI VAR'

Akademiye katılan öğrencilerin sorularını da cevaplayan Milletvekili Burhan Kuzu, bir soru üzerine Gezi Parkı olaylarına değindi. Olayların başındaki tabloda Başbakan Erdoğan’ın birçok defa çocukların oradaki ağaç ve çevre duyarlılığına katıldığını söylediğini hatırlatarak, “Başbakan birçok kez, 'Çocukların oradaki çıkışı, ağaç ve çevre duyarlılığı bizim de katıldığımız duyarlılık.' dedi ama sonradan tabii şöyle, sizde olmayan bilgiler devlette var. Ben mesela adım gibi inanıyorum ki devletlerin ismini biliyorum, yedi sekiz tane devlet bizatihi bu işin içinde. İstanbul’da aylar önceden otellerde yer ayırtıyorlar, ajanları gelip yerleşmiş. Devlette bunların listeleri var. Bunları tuttular, sonra bıraktılar, hâlâ bunların içeride yatanları var. İş yeşilin çok ötesinde, yani bu bir organizasyon milletlerarası. Belli şeyden sonra iş rayından çıktı, yani ortalığı yakmalar, yıkmalar, dökmeler. Polis, efendim şiddet kullandı, o başka bir mesele, o ayrı bir tartışma konusu. Olayın kendisinin başındaki masumiyet, hepimizin kabullendiği masumiyet orada kalmadı. Ondan sonra iş başka tarafa gitti ve büyüdü. Söndürmek de kolay olmadı tabii yangını, çünkü başta söndürmek daha kolay, büyüdüğü zaman daha zor oluyor.” şeklinde konuştu.

'AK PARTİ İÇİNDE BUNLAR BÜYÜTÜLMEZ BİLESİNİZ'

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, Başbakan Erdoğan’la arasında çelişki yaşandığı iddialarını da değerlendiren Burhan Kuzu, şunları söyledi: “Bülent Bey bir iki kez böyle Başbakan’dan farklı söylemiş gibi oldu. Daha önce söyleyip de tabii Başbakan daha sonra söyleyince haliyle bir tezat ortaya çıkmış gibi oluyor ama AK Parti içinde bunlar çok büyütülmez bilesiniz, yani biraz kendi çapında haklı da olabilir Bülent Bey, ona bir şey demiyorum. Kimi insan var etkilenir açığa vurur, kimi insan etkilenmez, bir kısmı hiç etkilenmez. Bin kısmı da etkilenir ama açığa vurmaz, içinde tutar. Bülent Bey, açık konuşan bir arkadaşımız. Bu mesele öyle çok büyütülecek bir iş değil bana sorarsanız. Orada bir sorun ben zannetmiyorum.”

'10 DAKİKADA 120 YUMURTA YEDİM'

Çok yere gittiğini ve İzmir’deki konuşmasına gelirken de yumurta olup olmadığını düşündüğünü ifade eden AK Parti Milletvekili Kuzu, “Burası da bir otel. Acaba dedim, yumurta var mı yok mu? Efendim, herhalde burada pek yumurta olmaz. Esasen yumurta atmadıkları zaman kendim attırırım reyting artsın diye, çünkü daha çok basın yumurta bölümünü veriyor, öbürünü vermiyor. Protein çok yüksek ve siyasal bilgiler fakültesinde 10 dakika içinde 120 yumurta yedim. Bütün her tarafımız yumurta oldu, alışığız gerçi biz o şeye ama.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem