Özel hareket askerleri iz sürüyor

Hakkari'nin Kırıkdağ Köyü'nde dün akşam saatlerinde Özel Hareket Polisleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan biri emniyet amiri 3 özel hareket polisi, memleketlerine uğurlanmak üzere Van'a gönderildi.3 özel hareket polis için Van'da tören

Özel hareket askerleri  iz sürüyor

Hakkari'nin Kırıkdağ Köyü'nde dün akşam saatlerinde Özel Hareket Polisleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan biri emniyet amiri 3 özel hareket polisi, memleketlerine uğurlanmak üzere Van'a gönderildi.

3 özel hareket polis için Van'da tören düzenlendikten sonra memleketlerine gönderilecekleri belirtildi.
 
Hakkari'ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van Karayolu üzerindeki Kırıkdağ Köyü'nde alınan bir ihbar üzerine akşam saatlerinde özel hareket polisleri tarafından bölgeye operasyon yapıldı. Operasyonda çıkan çatışmada emniyet amiri 44 yaşındaki Yalçın Dizdaroğlu ile 2 özel hareket polisi şehit oldu, 2 polis de yaralandı.
 
Çatışmalarda 3 PKK'lı ise ölü ele geçirildi. Şehit olan Emniyet Amiri Dizdaroğlu ve 2 özel hareket polisinin cenazeleri, gece helikopterle Van'a gönderildi. Şehitler için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Filo Komutanlığı'nda tören düzenleneceği, ardındn da memleketlerine gönderilecekleri belirtildi.
 
40 PKK'LININ İZİ SÜRÜLÜYOR
 
Gece boyunca Kırıkdağ Köyü kırsalındaki operasyonlar ise sürdü. Operasyon alanının genişletildiği bölgeye, geceden bu yaha çok sayıda özel eğitimli komando sevk edilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da ard arda kalkan helikopterler çatışma bölgesine gitti. Özel hareket polisleri ve askerin 40 kişilik olduğu belirtilen PKK'lı grubun peşine düştüğü kaydedildi.
 
ŞEHİTLERİN İSİMLERİ 
 
Şehit olan özel hareket polislerinin isimleri şöyle; Yalçın Dizdaroğlu (Giresun - Ankara) , Ertuğrul Polat, (Gaziantep), Okan Koç (Kars)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem