Özel harekatlı ikinci dev operasyon

Konya’da aralarında Özel Harekat polisinin de bulunduğu 600 polis, uyuşturucu satıcılarına yönelik 70 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 60 kişi gözaltına aldı. 12 gün önce de uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan baskının ardından 51 kişi t

Özel harekatlı ikinci dev operasyon

Konya’da aralarında Özel Harekat polisinin de bulunduğu 600 polis, uyuşturucu satıcılarına yönelik 70 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 60 kişi gözaltına aldı. 12 gün önce de uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan baskının ardından 51 kişi tutuklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’nde uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelileri takibe aldı. Narkotik polisinin yaptığı 6 aylık takip sırasında uyuşturucu ticareti yapan 70 adres belirlendi. Aralarında Özel Harekat ekiplerinin de bulunduğu 600 polis, bugün sabah erken saatlerde Tatlıcak Mahallesi’ne operasyon düzenledi. Operasyonda daha önceden belirlenen bazı evlere Özel Harekat Polisi girerek Koç boynuzu ile kapıları kırdı. 60 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çok miktarda satışa hazır eroin, kokain, esrar ve uyuşturucu haplar ile 5 adet silah ele geçirildi.

Gözaltına alınan 10’u çocuk, 4’ü kadın 60 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin kadın ve çocukları kullanarak uyuşturucu madde ticareti yaptığı ileri sürülüyor.

İLK BASKINDA 51 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya Narkotik polisi 12 önce de merkez Karatay ilçesi Tatlıcak ve Yeni Mahalle’de 700 polisle eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve 65 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ise 51’i uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Konya polisinin şehirde uyuşturucu ticareti yapmaya çalışanlar hakkında yaptığı çalışmaların devam etmesi bekleniyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem