Özel görevi devretti

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen törenle, görevini Hulusi Akar'a teslim etti.Devir teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devletin ve milletin varlığına karşı sıkılan her kurşunun, atılan her bo

Özel görevi devretti

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen törenle, görevini Hulusi Akar'a teslim etti.

Devir teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devletin ve milletin varlığına karşı sıkılan her kurşunun, atılan her bombanın, kazılan her çukurun hesabı sorulacak, cezası mutlaka verilecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmasında, "Arkalarına aldıkları güçlerle Türkiye'nin bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine saldıranlar hak ettikleri cevabı almaktadırlar ve alacaklardır. Devletin ve milletin varlığına karşı sıkılan her kurşunun, atılan her bombanın, kazılan her çukurun hesabı sorulacak, cezası mutlaka verilecektir" ifadelerini kullandı.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NE GÜVENMEYE DEVAM EDİNİZ"

Genelkurmay Başkanlığı'nı Akar'a teslim eden Özel ise şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için terör örgütleriyle mücadele kapsamında kendisine verilen vazifeyi dün olduğu gibi bugün de başarıyla yerine getirmekte olduğuna yürekten inanıyorum. Görevimden ve mesleğimden ayrıldığım bugün buradan yüce milletime şu mesajı vermek istiyorum: Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvenmeye devam ediniz. Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Türk Silahlı Kuvvetleri yüce milletimizin huzurunu bozacak, birlik, beraberliğine ve ülke bütünlüğüne kasteden, kastedecek, devletimizin legal yapısı dışında oluşturulmak istenen, istenecek her türlü yapıyla mücadele etmektedir. Bundan sonra da yürekleri vatan ve millet aşkıyla dopdolu olan değerli arkadaşlarımın yönetiminde mücadelesine aynı şekilde devam edecektir, hiçbir endişeniz, kaygınız olmasın."

Paralel yapıya karşı sürdürülen mücadeleye de değinen Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademeleri konunun önemi ve ciddiyetine vakıftır. Gereğini yapmıştır ve yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğu her zaman göz önünde tutulmuş ve işlemler bu çerçevede yürütülmektedir" şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin anayasal düzen içinde, yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı olduğunu ifade eden Hulusi Akar ise, "Ordumuzun teşkilat ve faaliyetlerinde yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz" diye konuştu.

Özel görevi devretti

Özel görevi devretti

Özel görevi devretti

Özel görevi devretti

Özel görevi devretti

Özel görevi devretti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem